Blog

Zo ga je ontspannen op een eerste date

Single coach Nicole gespreksonderwerpenMisschien ben je al zo’n routinier als het gaat om daten, maar wist je dat veel mensen toch behoorlijk gespannen zijn als ze voor het eerst met iemand op stap gaan? Dat is niet gek, want zeker als je serieus op zoek bent naar een partner, hangt er veel van zo’n date af.

 

 

Wat kun jij nu doen om ervoor te zorgen dat je maximaal ontspannen op date gaat?
Mijn advies valt uit in twee onderdelen:
1. Het fysieke gedeelte en
2. Het mentale gedeelte

Het fysieke gedeelte kan eigenlijk heel simpel samengevat worden: Zorg ervoor dat je in de aanloop naar je date toe iets doet waar jij je prettig bij voelt. Het kan werk zijn, maar het kan ook lekker intensief sporten, zodat je bewust goed in je vel zit. Vrouwen vinden het ook fijn om lekker naar de kapper te gaan of een heerlijke ontspanningsmassage te nemen. Als je iets doet wat je leuk vindt, gaat de tijd sneller voorbij én vorm je minder gedachten. En dat is nou precies wat je nodig hebt voor een goede eerste ontmoeting. Daarmee zijn we ook meteen op het tweede gedeelte uitgekomen, namelijk het mentale gedeelte.

Het mentale gedeelte is alleen wat minder simpel. Wat maakt dat jij je zo zenuwachtig voelt? Ben je soms bang voor die afwijzing die je nu al een paar keer na een leuke date hebt gehad? Of ben je juist bang dat je date niet leuk genoeg is om de afspraak gezellig mee te volbrengen? Deze negatieve gedachtes noemen we belemmerende overtuigingen. Deze beïnvloeden ons handelen, voor en ook tijdens een date. Je kunt je voorstellen dat iemand die bang is voor een afwijzing, niet ontspannen naar zo’n date afreist en daar misschien ook niet echt gezellig ontspannen kan zitten. Gek he, maar dan loop je juist de kans op een volgende afwijzing. Heb je hier veel last van, praat jezelf dan vooral niet streng toe. Dus geen: ‘Ik mag dat niet denken!’ Daarmee krijgen deze belemmerende overtuigen onbedoeld veel te veel aandacht én dan word je juist zenuwachtig.

Kijk of je jezelf kunt uitdagen om deze gedachten om te buigen naar een meer constructieve overtuiging, ook wel affirmatie genoemd. Een aantal hiervan geef ik hieronder weer.
‘Ik heb een leuk leven’, ‘het geluk in mijn leven is niet afhankelijk van deze date!’ ,als je bang bent dat het niet gezellig gaat worden omdat je zo zenuwachtig bent. Of: ‘Ik ben goed zoals ik ben en ik bent trots op wie ik ben’. Als laatste eentje die je helpt om een leuke date te volbrengen: ‘Aan ieder mens is iets moois te ontdekken. Ik weet zeker dat ik  dat ook bij deze man of vrouw ga doen!’

Het zijn maar voorbeelden van affirmaties en deze affirmaties worden dus effectiever naarmate je deze zelf bedenkt en aan laat sluiten bij voor jou belemmerende overtuigingen.
Wedden dat je zo meer ontspannen op date gaat! Heel veel plezier gewenst. Succes komt zo vanzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *