Blog

Zijn mannen goedgelovig en vrouwen achterdochtig?

Online dating in tijden van Google: wij vroegen ons af hoe nieuwsgierig online daters zijn. Één conclusie is onomstotelijk: online dating is spannend, zeggen zowel mannen als vrouwen. Wat ons nog meer opviel? Mannen lijken goedgelovig te zijn. Vrouwen daarentegen wat achterdochtiger. Lees hier de resultaten!

Wij stelden onze leden de vraag: googlet u uw date voordat u elkaar ontmoet? Wat blijkt? Dat u elkaar googlet is inmiddels heel normaal, daar kijkt niemand van op. Maar de redenen zijn wel uiteenlopend!

Spannend
Ok, het overgrote deel doet het gewoon omdat het nu eenmaal spannend is, elkaar ontmoeten. Liefst 57,34% gaf aan zijn/haar date even door Google te halen omdat hij/zij nieuwsgierig is. Niet erg verrassend, toch?

Wat misschien wel wat opmerkelijker is: 13,55% geeft aan het juist niet te doen, omdat ze ervan uitgaan dat men niet liegt. Mooi instelling, vinden wij. Ook gaf 12,15% aan het leuker te vinden om er vanzelf achter te komen. Zij gooien hun date dus niet even door de zoekmachine.

Privacy
Slechts 2,34% zegt het te doen om te kijken of hun date er echt uitziet zoals hij/zij schetste en iets meer dan 5% zegt een date niet te googlen omdat het aanvoelt als schenden van privacy.

Maar we horen u denken: hoe zit het nou met die achterdochtige vrouwen? Nou, er zaten aanzienlijke verschillen in opvattingen tussen mannen en vrouwen:

Verschil
Zo zei 11,7% van de dames dat zij hun date even natrekken om te zien of hij niet loog over zijn beroep. Maar het is slechts 1,7% van de heren die dit argument aangaf! Zijn dames dan gewoon achterdochtiger dan heren? Nu, extreme percentages zijn het niet, maarrr: meer dan 21% van de mannen zegt dat zij ervan uitgaan dat hun date nergens over heeft gelogen. Deze vertrouwende insteek wordt maar door krap 10% van de vrouwen gedeeld.

Wij vonden deze verschillen wel opvallend. Wat denkt u? Geeft dit daadwerkelijk wat aan over hoe goedgelovig/achterdochtig beide seksen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *