Blog

Wat voor foto plaats je bij je profiel?

Single coach Nicole gespreksonderwerpen

Single Coach Nicole: Steeds meer Premium PARSHIP leden vragen een gratis profiel check aan. Ik vraag aan die leden die hun foto’s niet bijgevoegd hebben, graag om hun foto’s. Naast wat jij over jezelf in je profiel zet, zijn jouw foto’s een belangrijk onderdeel van jouw profiel. Maar wat is nu een goede profielfoto? Hoe kun je voor ervoor zorgen dat jouw foto en jouw profiel elkaar maximaal ondersteunen?
Wanneer je in het vrije gedeelte van jouw profiel over jezelf spreekt, is het goed om hierin jouw kernkwaliteiten te benoemen. Wie ben jij op je best in een relatie? Als je hierbij woorden als vrolijk, gepassioneerd en eigenzinnig gebruikt, is het goed je te realiseren dat bij deze woorden, bezoekers van jouw profiel zich een eigen beeld gaan vormen. Daarom is het goed om zelf al wat duidelijkheid te geven over dit beeld. Hoe ziet vrolijk eruit in een relatie en….wat merkt jouw partner ervan?
En dan weer terug naar de foto’s. Eigenlijk moet het zo zijn dat als je jouw foto’s in de handen van een willekeurige vreemde drukt, deze op basis van jouw uitstraling op de foto’s woorden van een soortgelijke strekking als jouw kernkwaliteiten benoemd. Is dit het geval? Dan heb je goede foto’s.
Helaas blijkt in realiteit dat dit niet zo lastig is. Als je trots bent op je sportiviteit, dan is die foto van jezelf onderuit zittend op de bank minder voor de hand liggend. De meest leuke avontuurlijke foto was die van een lid onder water met snorkel en duikpak . Natuurlijk was zijn gezicht niet heel duidelijk te zien, maar het plaatje was wel compleet.
Hoe weet je nu of jouw foto’s die eigenschappen uitstralen die jij over jezelf hebt opgeschreven? Vraag het aan één of twee goede vrienden. Vraag hen om max twee woorden wanneer je ze jouw foto’s laat zien. Komen de woorden een goed eind in de richting van hoe jij wilt dat jouw beleving is bij je foto’s dan kun je jezelf feliciteren. Zo niet? Dan is er werk aan de winkel!
Als laatste nog een tip. Ik zie veel selfies van mensen, of foto’s vanuit de camera van de computer genomen. Hoever je arm ook strekt en hoe mooi die camera op je computer ook is, deze foto’s zijn zelden ondersteunend aan jouw profiel vanuit de gewenste beleving.
Vraag een goede vriend of een vriendin op een uitje om een leuke foto van je te schieten, of regel leuke professionele foto’s. Iedereen kan er mooi uit zien op de foto. Je hoeft hiervoor geen topmodel te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *