Blog

Tips voor de eerste date

samen dinerenDe zenuwen gieren door je lijf, je hebt namelijk een eerste afspraakje met jouw date. Na een tijdje intensief contact gehad te hebben gaan jullie elkaar dan nu in levende lijve ontmoeten en je hoopt dat de klik er dan nog steeds is. Wat moet je doen of juist niet doen tijdens een eerste afspraakje? Lees het hieronder!

De eerste afspraak plannen, wat is wijsheid?
Het is verstandig om voor de eerste date een rustig avondje te plannen. Juist omdat jullie elkaar online hebben ontmoet is het verstandig om geen vol programma te hebben. Mocht het in het echt toch niet zo klikken als verwacht dan zou het vervelend zijn als je een hele lange avond gepland hebt. Kies een bar waar het niet al te luidruchtig is en waar jullie in een gezellig hoekje kunnen praten. Kies een gezellig, trendy bar of café, waar iedereen zich op z´n gemak voelt. En als de klik er in het “echt”ook is kunnen jullie eindeloos samen praten.

Wat moet je doen tijdens de eerste date?
De belangrijkste tip is: Wees altijd jezelf en wees oprecht geïntresseerd in de ander. Probeer het altijd zo min mogelijk over jezelf te hebben tijdens een eerste afspraakje en luister aandachtig. Probeer overeenkomsten te vinden en haak in op wat de ander vertelt. Aan de lichaamstaal van jouw date kan je veel merken. Het is een goed teken als jullie veel oogcontact hebben en naar elkaar glimlachen tijdens het oogcontact. Uiteraard is veel lachen met elkaar en elkaar “terloops” even aanraken ook een goed teken.

Wat moet je doen als de eerste date tegenvalt of meevalt?
Jullie eerste afspraakje verloopt helemaal als verwacht en jullie zitten gezellig te praten. Je merkt dat het klikt tussen jullie, vraag jouw date mee om ergens een hapje te gaan eten. Dit valt meestal positief uit! Als de ontmoeting toch niet zo verloopt als verwacht, dan is het maar goed dat jullie in een bar hebben afgesproken in plaats van in een chique restaurant. Niks aan de hand dus, jullie kunnen namelijk op elk gewenst moment weggaan.

Wel of niet een afscheidskus?
Als je merkt dat er een wederzijdse klik is, plan dan een vervolgafspraak voor de volgende week. Als deze gepland is, is het niet raar als jullie elkaar niet zoenen. De bevestiging dat jullie elkaar leuk vinden is er namelijk al doordat het tweede afspraakje al gepland is. Meestal gebeurt zoenen spontaan, hier zijn geen regels voor. Je merkt vanzelf aan de lichaamstaal en het gesprek of jouw date hier ook open voorstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *