Blog

Tips van single coach Nicole: gespreksonderwerpen

Single coach Nicole gespreksonderwerpen

Sanne (31) zit voor me en stelt zichzelf hardop de vraag waarom iedere man haar na één date laat zitten. Sanne is jong, ziet er erg goed uit en tijdens mijn coaching komt ze geïnteresseerd en positief over. Waar kan het dan toch aan liggen? Als het niet aan haar uiterlijk kan liggen en aan de andere factoren, dan moet het toch aan de interactie hebben gelegen. ‘Waar heb je het dan over tijdens een eerste date?’ vraag ik haar. Als ze antwoord, wordt het me meer duidelijk.

Je kent het wel: Eindelijk ga je hem ontmoeten! Jullie hebben al behoorlijk wat heen en weer gemaild en het wordt zo langzamerhand toch tijd om de schrijver van al die leuke mailtjes in levende lijve te ontmoeten. Maar de afgelopen maanden was je al vaker op eerste date en eerlijk gezegd waren dat allemaal geen ervaringen om over naar huis te schrijven. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo’n eerste date genoeg te bespreken hebt en dat het over de juiste dingen gaat?

Sanne gaf eerlijk aan dat ze om het ijs te breken regelmatig met haar nieuwe date ook over haar eerdere dates vertelde. Zo probeerde ze het ijs een beetje te breken en ja, het viel ook niet mee om op haar leeftijd een leuke betrouwbare vent te ontmoeten die ook op zoek naar een serieuze relatie was en nog kinderen wilde. Op mijn vraag aan Sanne hoe zij naar iemand zou kijken die in het eerste contact zijn ellende met haar deelt, worden haar ogen groter: “Oeps, ik begrijp het. Da’s niet zo handig!”

Handig is het inderdaad niet om over negatieve eerdere ervaringen te spreken als ijsbreker. Regelmatig vragen singles mij wat dan wel leuke onderwerpen zijn voor een gesprek tijdens een eerste date. Daarom heb ik de volgende tips voor jou!

Na al dat redeneren wat er is gebeurd waardoor je relatie is stukgelopen, is het tijd om leuke dingen te doen. Maak je hoofd leeg en vermaak jezelf. Je kan dit alleen doen maar natuurlijk ook je lieve vrienden meenemen als bedankje dat zij naar jouw eindeloze verhalen hebben geluisterd! Uitgaan, pretpark, picknicken, wandelen, weekendje weg. Het kan allemaal. De enige die telt ben jij en wat jou gelukkig maakt, is datgene wat dan moet gebeuren.

Hoewel het wel van mens tot mens kan verschillen, is het altijd leuk om je passie te delen tijdens een eerste date: Wat is je passie, waarom is het je passie, hoe lang heb je hem al en wat doe je er allemaal mee zijn leuke gespreksonderwerpen. Dat jouw passie niet altijd de passie van de ander hoeft te zijn, is geen probleem. Luisteren naar een ander die over zijn of haar passie praat is altijd leuk en mooie bijkomstigheid, het delen van je passie verbindt, vaak gaat een ander dingen herkennen die hij of zij gemeen heeft met jou.

Vind je het lastig om je passie te benoemen, dan kun je ook prima je leuke ervaringen delen over vakanties, vriendschappen, muziek en andere interesses. Religie en werk liggen vaak weer wat lastiger als je elkaar net leer kennen. Let erop dat je onderwerpen kiest waar je positief over kunt praten. Er zijn feitelijk twee verboden onderwerpen: eerdere dates en negatieve onderwerpen zoals exen, echtscheidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *