Blog

Tip van Mieke: vakantie is stress?

Mieke Mievis Single Coach PARSHIPElke vrijdag geeft PARSHIP’s Single Coach Mieke Mievis tips over daten of relaties op de radio bij QMusic.
Afgelopen vrijdag (17 juni) ging deze tip over op vakantie gaan.

Beluister Miekes advies hier:

Mieke Mievis QMusic: Eerste vakantie met je lief

Hier leest u de samenvatting van Miekes tip:

Je hebt je zo verheugd op je vakantie: niet meer vroeg opstaan, geen file, geen mopperende collega’s. Samen met je nieuwe partner lekker één of meerdere weken er helemaal tussenuit om te ontspannen. Alleen, heel vaak levert zo’n vakantie juist een hoop relatiestress op in plaats van het gehoopte ultieme genieten.

 En vreemd is dat helemaal niet, want vaak ben je ‘opeens’ een hele dag met zijn tweeën. En zo vanuit een omgeving met werk en afspraken, is dat wel even anders. Opeens heb je ook meer tijd om de minder leuke kanten van hem te zien, en soms zijn die helemaal niet zo leuk meer. Bovendien zijn er ook andere factoren die een rol spelen. Zo kun je de stress van thuis meenemen naar je vakantie. Gevolg: je reageert het af op je partner. Vervelend voor je partner, want die is de enige in de buurt!

 Enkele tips om dit te voorkomen:

– Neem de twee dagen voor je vertrekt al vrij. Zo kun je alvast wennen aan het feit dat je meer tijd samen doorbrengt en heb je de ergste “stressruzies” al gehad voordat op weg gaat. Aan de andere kant kun je zo ook rustig je koffers pakken en stress je daar niet over. De kans dat je iets vergeet is minder groot en dat is ook alweer een vervelend moment minder.

 – Ga er niet vanuit dat alles vlekkeloos verloopt, want het kan altijd gebeuren dat je vertraging hebt of de besproken huurauto blijkt toch niet gereserveerd. Je kunt er gestresst van raken of accepteren dat de situatie nu eenmaal zo is. Optie twee is veel meer vakantieproof.

 – Kijk uit met alcohol en vermoeidheid: in beide gevallen zeg je soms dingen die je beter voor je had kunnen houden.

 – Gun elkaar ook tijd om zelf dingen te doen. Een uur een boek lezen terwijl de ander boodschappen doet, is een moment dat je echt voor jezelf kunt ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *