Blog

Tip van Mieke: dating tips voor mannen

Mieke Mievis Single Coach PARSHIPElke vrijdag geeft PARSHIP’s Single Coach Mieke Mievis tips over daten of relaties op de radio bij QMusic.

Afgelopen vrijdag (8 juli) gaf Mieke een aantal tips speciaal voor mannen: Wat doe je aan op een eerste date? En mag je je date als eerste aanraken of niet? Beluister Miekes radio-optreden hier:

08.07.2011 Datingtips voor mannen door Single Coach Mieke Mievis

Lees hier de uitgebreide versie van Miekes tips:

 1. Wat doe je aan?
 2. Of je nu vrijgezel bent of je vrouw/vriendin al jaren kent, deze avond ben jij ‘the man in Black’. Volgens kleurexperts zet je jezelf het best in de verf door je van top tot teen in het zwart te hullen. Volgens deze experts voelen vrouwen zich enorm tot deze krachtige kleur aangetrokken. De peiling onder 90 vrouwen wijst uit dat zij mannen in het zwart pikant en indrukwekkend eruit vinden zien en er gaat een sensuele uitstraling vanuit. Weet je trouwens waarom mannen in uniform zo sexy gevonden worden door vrouwen? Het straalt macht uit: het ultieme afrodisiacum voor vrouwen. Dat is de reden waarom mannen in pak zo interessant zijn. Dàt is dus de reden waarom piloten zo erg in trek zijn: ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor 300 passagiers en hebben de macht over een groot vliegtuig. In geval van nood weten ze ook altijd wat ze moeten doen. Of zou hun salaris er toch ook iets mee te maken hebben? Voor deze avond haal je dus het best nog eens je zwarte kostuum uit de kast.

 3. Liplezen
  Vrouwen praten meer, wijst onderzoek uit en dan willen ze natuurlijk iemand die luistert, écht luistert. Je kan het luisteren ook een sensueel tintje geven. Doe als volgt: laat je ogen over haar gezicht dwalen als ze aan het woord is en laat hierbij je blik iets langer op haar mond rusten. Scan haar gezicht en ga altijd terug naar haar mond (zonder stom te gaan staren natuurlijk). De vrouw voelt zich hierdoor – we kunnen niet genoeg benadrukken dat je het op een elegante manier moet doen – gewaardeerd en gevleid. En, niet geheel onbelangrijk, ze krijgt het idee dat er naar haar wordt gekeken alsof de man haar zou willen kussen. Dit kan een lichamelijke reactie ontlokken en wellicht een move van haar zijde. Mannen die denken dat hun eigen Don Juan-blik een vrouw doet smelten, begrijpen het niet. Heb je jezelf wel eens goed in de spiegel bekeken? Het is bijna angstaanjagend…
 4.  Jas, tafel, glas ..
  Ook al zou je haar willen voelen en aanraken, begin hier niet mee! Begin met de materie die zich om haar heen bevindt. Voorbeeld: tijdens een diner kun je van tijd tot tijd haar glas verschuiven (als de ober bijvoorbeeld een nieuwe gang komt serveren) of schik haar bestek opnieuw. Ander voorbeeld: in een bar schuif je haar stoel weg van luidruchtige mensen en als haar tas of jas dreigt te vallen, leg je deze op een veiligere plek neer. Op deze manier zorg je voor haar én je komt in haar ruimte zonder opdringerig te zijn. Voor de lomperiken onder ons: wederom geldt dat je dit op een galante en prettige manier moet doen. Dus niet dat ze het gevoel krijgt dat ze de etiquette niet begrijpt.
 5. Loop recht
  Door een open, ontspannen houding met je hoofd fier op je romp aan te nemen en daarbij ontspannen gebaren maken, kan een man zijn status en klasse visueel benadrukken, zegt een bekende antropologe. Deze eeuwenoude manier van lopen – romp een beetje naar voren met opgeheven hoofd –  drukt geluk, gezondheid en een dosis zelfvertrouwen uit. Als je met vastberaden, korte stappen loopt straalt dit zelfvertrouwen uit. Een branie, machoachtige manier van lopen benadrukt juist het gebrek aan zelfvertrouwen.
 6. Klink zwaar
  En bij de zelfvertrouwde houding, hoort natuurlijk een stem die vrouwen helemaal doet smelten. De sleutel tot een sexy stem is het verminderen of verwijderen van enige spanning in je stem. Spanning stoot af, dit geldt zeker voor mensen die dicht bij je staan. Dus gooi wat lage tonen in je stem door je volume te reguleren en de klank en toonhoogte naar beneden te brengen. Hierdoor klinkt je stem minder schel en juist voller en warmer. Dit zorgt er ook voor dat vrouwen dichterbij gaan staan om je te kunnen horen.

We zijn erg benieuwd of ú ook nog goede tips heeft voor de mannen? Wat moet een man wel of juist niet doen op een eerste date? Wat zijn afknappers? Laat het ons weten door hieronder uw reactie te plaatsen!

2 gedachten over “Tip van Mieke: dating tips voor mannen

 1. Anoniem

  Super goede tips, zoek ook een leuke locatie uit waar je allebei toch een beetje bezig bent zoals dierentuin, kermis !

  Succes

  Reageren
 2. Ori

  Super goede tips! behalve …

  Tip 4. Hier ben ik het niet mee eens. Ik vind dat vanaf het eerste moment lichamelijk contact essentieel is. En dit moet blijven doorgaan. Door te veel afstand te houden zal de eerste aanraking erg raar overkomen.

  Ze heeft immers al een half uur met je doorgebracht zonder elkaar aan te raken, waarom zou je dat nu wel doen?

  Ik ben van mening dat het verstandiger is om een plek in het café/restaurant op te zoeken waarbij je niet tegenover elkaar zit. Schuin tegenover elkaar of naast elkaar is een betere plek.

  Ja, je moet je hoofd bijdraaien voor oogcontact, maar je kan ook natuurlijker je hoofd wegdraaien als je fysiek contact maakt. Zo verlaag je de spanning (fysiek contact en oogcontact tegelijk kan erg veel spanning creëren) en kan je jouw aanrakingen natuurlijk maken.

  Helemaal inleunen over de tafel heen om haar op d’r arm aan te raken om een punt duidelijk te maken is namelijk not-done:)

  PS: Gebruik in het begin de rug van je hand om aan te raken, dit komt minder ‘voelend’ over.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *