Blog

Te kieskeurig in de liefde?

Iedereeverliefd stelletjen heeft wel een ideaalbeeld van de perfecte partner. Hij of zij moet eerlijk, lief, betrouwbaar en respectvol zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat deze persoon aantrekkelijk en slim is. Een goede baan met een goed salaris is trouwens ook wel mooi meegenomen.

Wanneer het op de liefde aankomt, is een beetje kieskeurigheid zeker niet onbelangrijk. Maar let op! Er is namelijk een verschil tussen gewoon kieskeurig zijn en onrealistische wensen hebben op het gebied van de liefde.

Wanneer ben je kieskeurig?
Als je de ander op basis van jouw ”ideaalbeeld” beoordeelt en alleen verder gaat als de ander op de meest belangrijke punten goed scoort (dus op zo’n 25% van de punten van jouw ideaalplaatje), dan ben je gewoon kieskeurig. Met gewoon kieskeurig zijn is niets mis. Het gaat immers wel om iemand waar jij je leven mee wilt delen, en dit kan niet zomaar met iedreen. Deze persoon moet speciaal zijn.

Wanneer heb je onrealistische verwachtingen?
Als je de ander op basis van jouw ”ideaalbeeld” beoordeelt en alleen verder gaat als de ander op alle punten goed scoort (dus op zo’n 80 à 90% van van de punten van jouw ideaalplaatje), dan heb je onrealistische verwachtingen wat betreft de liefde. Dit is zonde, want wanneer je te veel eisen stelt aan een (potentiële) partner zou je wel eens lang naar ‘de ware’ kunnen zoeken. Immers niemand is perfect..

Er zijn een aantal tekenen dat je onrealistische verwachtingen hebt op het gebied van liefde:
1. Je wijst iemand snel af om kleinigheden zoals kledingkeuze, trekjes, accent etc..
2. Voor de eerste date heb je vaak al besloten dat er geen tweede date komt.
3. Je beweert dat je een bepaald type hebt, maar kan dit type niet goed omschrijven.
4. Je gaat ervan uit dat niemand perfect voor jou is.

Misschien moet je niet reflecteren naar jouw ideale droomprins op het witte paard, maar meer luisteren naar je gevoel. Ben je op dit moment gelukkig met je partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *