Blog

Single Coach Nicole’s online dating tips deze week

Single coach Nicole gespreksonderwerpen

In Volkskrant Magazine van begin september 2014 vertelt Dennis Rijnvis over zijn experiment waarbij hij zijn terughoudendheid overboord gooit en gedurende tien dagen ruim honderd mensen aanspreekt. Om dit te doen moest Dennis zich over zijn terughoudendheid heen zetten en zich converteren in een praatgrage vreemdeling die overal en met iedereen praatjes aanknoopte over van alles en nog wat. Hoe kun je dit bij online dating toepassen?

De meeste mensen, en dus waarschijnlijk ook jij als single, delen die terughoudendheid om doelloos contact te maken. Toch hebben onderzoekers van de Universiteit van Chicago onlangs uitgevonden dat dit het gevolg is van een foutje in onze hersenen. We denken dat we het niet prettig vinden om zomaar contact te maken, maar wat is gebleken? Doen we het toch, dan ervaren we toch een verbetering van onze stemming na afloop van zo’n praatje. Ook psycholoog Mark Nelissen bevestigt dat het niet aanspreken van vreemden er echt bij ons zit ingebakken. Twee miljoen jaar geleden vergrootte je jouw kans op overleven door geen vreemde aan te spreken. Ook bacteriën van andere stammen bleven zo op afstand. Hoewel dit nu op zich niet meer aan de orde lijkt, is deze overtuiging toch ergens diep in onze hersenpan geworteld.
Dennis kan na tien dagen zeggen dat hij slechts vier keer bruut wordt afgewezen. Dan gaat Dennis ook nog eens in de leer bij datinggoeroe John Matrix. Hier leert hij dat contact maken met een compliment zonder dat de ander de tijd krijgt om erop te reageren, succes garandeert. Ook leert hij niet teveel vragen te stellen. Als je zenuwachtig bent, heb je de neiging om de ander maar te laten praten en dat is niet altijd goed. Een natuurlijk gesprek bestaat uit een aantal mini-verhaaltjes aan elkaar. Kijk maar eens naar gesprekken die je met je vrienden of vriendinnen voert.
De mini-verhaaltjes werpen hun vruchten af bij Dennis en hij wisselt met meer en meer mensen zijn contactgegevens uit. Ook zakelijk werpt het contact maken zijn vruchten af voor Dennis. Hij wordt als journalist gevraagd om een website tegen betaling tekstueel te updaten.
Behalve de vier blauwtjes kijkt Dennis na 102 praatjes terug op 23 korte uitwisselingen van beleefdheden, 51 keer een geanimeerd gesprek en 27 keer een gesprek dat langer duurde dan een kwartier. In twee gevallen resulteerde het contact maken zelfs in een vervolgafspraak.
En jij, wat kun jij als single leren van het experiment van journalist Dennis Rijnvis? Hoe vaak maak jij contact over niets? Grote kans dat dit ook niet je voorkeur heeft. Toch is het de moeite waard dit te proberen, want als het effect achteraf ongeacht het resultaat positief is, dan heb je niets te verliezen toch in je zoektocht naar een partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *