Blog

Single Coach Nicole: tips voor een online profiel

Single coach Nicole gespreksonderwerpen

PARSHIP heeft een prachtige aanbieding voor Premium leden: de eerste 100 Premium leden die zich aanmelden via nicole@vaneennaartwee.nl krijgen een gratis profielcheck. Wil je ook je foto’s meesturen, dan krijg je hier ook feedback op.


Eén van de eerste verzoeken voor zo’n profielcheck kwam van Fred, begin 60. Fred beschrijft zichzelf in zijn profiel als een introverte zelfstandige man die er in een groep niet zou uitspringen. Hij houdt er niet van om problemen uit de weg te gaan, hij kan goed tegen teleurstellingen en spreekt dingen die hem dwars zitten altijd uit, ook al vindt de ander het niet leuk dit te horen. Fred heeft nog geen contactverzoeken ontvangen. Dat verbaast me eerlijk gezegd niet.
Mijn advies is de beschrijving van jezelf in je profiel altijd positief (in woorden), realistisch (herkenbaar voor anderen), integer (klopt het), en luchtig (met een knipoog) te houden. Door de formulering van Fred, komt hij over als een onzichtbare, te directe (botte?), misschien zelfs wat norse onopvallende man die blijkbaar veel teleurstellingen in zijn leven is tegengekomen (waarom anders schrijft hij het zo op) en altijd zaken wil uitspreken naar anderen, ook als de ander er niet mee om kan gaan.
In een profiel horen dus alleen maar positieve woorden thuis. Dus geen: angst, verdriet, boos, afschuw, problemen, teleurstellingen, noem maar op. Alle woorden in jouw profiel, worden namelijk onherroepelijk met jou geassocieerd, zelfs als je er dus woorden als ‘geen of nooit’ voorzet. Hier wordt overheen gelezen. Dus ‘geen probleem’, is wel een probleem en daar willen potentiële partners niets van weten. Als je graag problemen niet uit de weg gaat, staat dat misschien wel voor een hands-on mentaliteit. Het klinkt in ieder geval een stuk leuker. C’est le ton qui fait la muziek: het is de manier waarop je het brengt die maakt of kraakt of anderen je profiel aantrekkelijk vinden en reageren.
Mijn advies is: wanneer je jezelf beschrijft, kijk dan waar anderen mensen jou om prijzen. Wie ben jij nu typisch op je best? En misschien ook minstens zo belangrijk: wat heb jij nodig om op je best te zijn. Kijk ook strategisch naar hoe jij wilt overkomen op anderen. Vraag desnoods aan de mensen om je heen of zij jou op je best in dit profiel herkennen.
In Fred’s geval zou zijn profiel ook prima kunnen zijn: Een bescheiden, betrouwbare, stabiele en rustige man die zijn afspraken nakomt en anderen de ruimte geeft. Een man die zijn eigen wensen en verlangen serieus neemt en uitspreekt en nodig heeft dat de ander hiervoor openstaat en zelf ook haar wensen uitspreekt. Hoe klinkt dat? Ook Fred kan zo leuke vrouwen aantrekken die zich aangetrokken voelen tot de man achter het nieuwe profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *