Blog

Wat schrijf je iemand die je nog totaal niet kent?

Single coach Nicole gespreksonderwerpen‘Beste, lieve, hoi? ‘
Wat schrijf je iemand die je nog totaal niet kent?
Je staat in een cafeetje en kijkt wat rond omdat je afgesproken hebt met een vriendin die er nog niet lijkt te zijn……. “Naar wie ben jij op zoek?” klinkt het dan. “Haha, is het zo duidelijk dat ik op mij vriendin zit te wachten?” beantwoord je de man die het aan je vraagt met een glimlach. Het eerste contact tijdens een live ontmoeting, zeker wanneer het onverwachts is, is al een ware uitdaging. Maar wat als je een leuk profiel ziet en je graag wat meer zou willen laten zien dan alleen de glimlach? Welke middelen heb je?

Even terug naar die live date. Wij Nederlanders behoren in Europa wel tot de meest vriendelijke, maar niet persé tot de meest spontane types. In mediterrane landen wordt er naar vrouwen allerlei prachtige complimenten geroepen, waar je niet persé wat mee hoeft te doen, maar die wel aanleiding kunnen geven tot een eerste contact. Grappig genoeg zijn het niet altijd de woest aantrekkelijke Latino’s die dit doen. Maar wat deze mannen typeert is een redelijk ontwikkelt echo en een uiterst positief zelfbeeld. Je hebt dus wel een beetje vertrouwen nodig als je iemand het hof wilt maken.

Weer terug achter de computer waar je een profiel ziet dat je aanspreekt. Zeg maar: Te leuk om te laten gaan. Je verzamelt moed en zet je vingers op het toetsenbord. Wat schrijf je nu?

Eigenlijk heb ik 2 tips voor je als het gaat om wat je schrijft:
a) Wat spreekt je het meest aan in het profiel van de ander. Is het de vrolijke manier waarop iemand zijn profiel heeft geschreven. Of vind je die zelfspot wel grappig? Dat biedt een mooie ingang. Maak het compliment niet te lang, want dan verliest het kracht. Gewoon heel kort: “Wat een zelfspot. Daar houd ik wel van!” Een compliment doet het altijd goed. Je geeft hiermee aan dat je de ander hebt gezien en een beetje bewonderd. Overigens dames, jullie mogen ook gewoon complimenten maken. Hierin is geen verschil tussen mannen én vrouwen. Een compliment ontvangen doet altijd goed!
b) Soms herken je iets van jezelf in het profiel van de ander. Iemand is sportief, houdt van hetzelfde type vakanties of heeft dezelfde film als jij als zijn of haar favoriet. Ook hiervoor geldt weer dat het goed is om het kort & krachtig te houden. Bijvoorbeeld: “ Wat is jouw favoriete Franse chansonnier? Ik ben heel benieuwd! De mijne Michel Fugain.

Als je het hebt over je passie, iets waar je voor staat of voor gaat, dan hoeft de ander het niet eens met je eens te zijn, maar over het algemeen vinden mensen het wel heel leuk om iemand te ontmoeten, ook al is het online. Iemand die enthousiast over iets is. Of nog beter, enthousiast over iets waar hij of zij zelf ook van houdt.

Zie zo’n eerste zinnetje, als het openingszinnetje tijdens die personeelsborrel, of dat feestje waar je hem of haar al een tijdje hebt zien staan. Hou het kort dan is hij maximaal krachtig én is de kans groot dat je wat terughoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *