Blog

Race tegen de klok – een kinderwens en daten combineren, hoe doe je dat?

Single coach Nicole gespreksonderwerpen

Ken of ben jij die single vrouw van midden dertig? Wil je dolgraag een partner vinden die op korte termijn de vader van je kinderen wordt?  Hoe reageer jij op het feit dat iedereen om je heen trouwt en kinderen krijgt?

Mariëlle, zo noem ik haar even, 36 jaar oud zit bij me in mijn studio voor een coaching sessie. Ze heeft zich aangemeld nadat ze de eerste helft van 2013 30 dates in 30 weken heeft gerealiseerd. Helaas de prins op het witte paard zat er niet bij, laat staan de vader van haar kinderen. Mariëlle heeft zich bij mij gemeld om te onderzoeken hoe ze succesvoller kan daten, maar met een uitgesproken kinderwens is dat nog niet zo eenvoudig. Daarom heeft ze zich bij het UMC aangemeld voor alleenstaand ouderschap. Binnenkort hoort ze meer. ‘Ik heb geen tijd te verliezen’, geeft  Mariëlle aan. Zelfs als Mr Right voor mijn neus staat en een relatie met me wil, dan kan ik hem toch niet binnen een maand vragen of hij de vader van mijn kinderen wil worden? Het is nu of nooit!’

Als mens heb je verschillende biologische klokken.; zo moet je slapen als het donker is, wakker worden als het licht wordt, eten als je honger hebt….je lichaam vertelt je feitelijk precies hoe laat het is.  En sorry heren, de vrouwen hebben er nog eentje extra: die van moeder worden. Je voelt dat je eraan toe bent, je lichaam is er klaar voor, je denkt veel aan het hebben van kinderen, je ziet ze overal om je heen….en misschien droom je er zelfs van. Maar wat nu als die biologische klok tikt en je hebt geen partner?

Een sterke kinderwens en daten, hoe doe je dat? Tamara (32) vroeg iedere date op de man af of en hoe hij zichzelf als vader zag. In de praktijk leverde haar dat weinig antwoorden op en nog minder romantiek. Wanneer je jezelf te veel gefocust bent op het vinden van een partner om snel aan kroost te beginnen, lijkt het  wel of daten extra moeilijk en beladen wordt. Er hangt zoveel vanaf dat iedere tegenvallende date, je verder wegbrengt van die andere droom, het moederschap.

En jij? Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? Heb je een beeld van jezelf met een partner, of een beeld van jezelf met een kind? Ja? Realiseer je dat wanneer je desperate overkomt, dit mannen eerder afschrikt dan aantrekt. Je geeft ze namelijk het gevoel dat ze je iets moeten geven en dat het minder om hen gaat. Maar als je geen tijd te verliezen hebt, bekijk dan naar toch je opties, voordat je ze niet meer hebt. Ik vind de stap die Mariëlle onlangs heeft genomen erg moedig en eigenlijk zo gek nog niet.  Het haalt de druk van het daten af en mocht Mr Right zich toch aandienen…..dan is er altijd nog plan B.

Hoe belangrijk is moeder worden voor jou? Wat doe jij met je kinderwens bij het daten? Is een man zonder kinderwens een no-go voor jou? Laat het ons weten en geef je reactie.

Heren, van jullie hoor ik graag wat jullie van vrouwen vinden met een uitgesproken kinderwens. Knap je er op af, of vind je het eigenlijk wel logisch? Geef je reactie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *