Blog

Jouw profiel: Jij op je best!

Single coach Nicole gespreksonderwerpenWat zet je over jezelf in je profiel? Graag geef ik als singlescoach in deze blog een aantal praktische tips.

Jouw profiel: jij op je best
Jouw profiel is je visitekaartje. Daar horen dus met name je kwaliteiten in thuis.  Ooit zag ik in een  profiel geschreven: ‘ In een menigte, zal ik je waarschijnlijk niet opvallen.’  Zo diskwalificeer jij jezelf.  Zeg nou zelf: als jij jezelf als een ‘nobody’ ziet, wat verwacht je dan van degene die jouw profiel leest?

Is jouw ideale partner geïnteresseerd in bepaalde eigenschappen
Met de partner van je dromen in je achterhoofd is het wel goed om na te gaan of hij of zij wel geïnteresseerd is in bepaalde kwaliteiten. Een dame die op zoek was naar een man met wie ze goede gesprekken kon voeren, beschreef zichzelf als een sexy en aantrekkelijke vrouw. Ze vond het alleen echt vervelend dat hier met name mannen op reageerden met narcistische trekjes. Later begreep ze dat een man die voor het innerlijk gaat minder geïnteresseerd  in een vrouw die het in haar profiel over haar uiterlijk heeft.

Vertaal je kwaliteiten naar de praktijk
‘Ik ben aantrekkelijk, vlot in de omgang en ondernemend.’ Wat zegt dit jou zo als je dit leest? Voor het geval jij je hier überhaupt al gedachten bij vormt, vul je het eigenlijk in. Losse kwaliteiten, zeggen eigenlijk niets. Daarom raad ik je aan om jouw kwaliteiten altijd te vertalen naar de praktijk. Zo worden voornoemde eigenschappen: ‘Ik krijg vaak complimenten dat mensen mij er zo goed uit vinden zien in plaats van aantrekkelijk’. Vlot wordt dan: ‘Bij verschillende sociale gelegenheden, kan ik altijd goed uit de voeten.’ En ondernemend wordt dan: ‘ Als ondernemer ben ik veel op pad. Ik houd er ook van om in het weekend erop uit te gaan en dingen te doen.’ Zie je het verschil? Op deze manier krijgt de lezer van jouw profiel een beter beeld van wat jouw kwaliteiten werkelijk inhouden.

Vertaal je kwaliteiten naar een voordeel voor een partner
Wanneer je jouw kwaliteiten ook nog eens vertaald naar het voordeel  voor een partner, wordt je profiel extra aantrekkelijk. ‘Ik ben een verzorgend type. Ik hou ervan om voor de mensen om me heen te zorgen door ze aandacht te geven, lekker voor ze te koken én dat doe ik ook graag voor jou.’ Of:  ‘Ik ben ondernemend. Hou ervan om erop uit te trekken. Met mij is het leven één grote verrassing.‘ Op deze manier weet iedere lezer van jouw profiel wat er voor hem of haar inzit.

Gebruik positieve woorden
‘Ik ben niet onaantrekkelijk, ik ben geen onaangenaam gezelschap.’ Sommige mensen zetten hun profiel  vol met ontkenningen. Het vervelende is: vanaf dat je geboren wordt, hoor of lees je deze ontkenning niet. Je ziet alleen het negatieve woord wat erachter staat. Hierdoor krijg je onbewust een negatief gevoel  bij een profiel dat er vol mee staat. Zet dus in je profiel ‘Ik ben een vrolijk mens!’ in plaats van ‘Ik ben nooit chagrijnig!’. Dat maakt echt een verschil.

Kijk met deze tips nog eens kritisch naar je profiel. Kun je nog wat aanpassen? Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *