Blog

Phubbing – Doe die telefoon nou eens weg!

Je ziet hehet eerste telefoongesprekt wel eens: leuk terrasje, leuk restaurant, mensen gezellig bij elkaar, tenminste dat denk je. Maar als je goed kijkt, zie je dat één van de twee op zijn of haar telefoon zit te kijken. Niets dringends, maar ja….wel bezig.

Facebook, LinkedIn, of misschien een whats appje. We leven in het tijdperk van altijd bereikbaar zijn. Dat maakt dat we meerdere malen per dag, eigenlijk onbewust, op onze telefoon zitten te struinen, op zoek naar prikkels. En al deze prikkels zorgen ervoor dat je je even terugtrekt uit het gezelschap waar je op dat moment al dan niet onderdeel van uitmaakt.

‘Om gek van te worden!‘ zucht Robert. Hij is gisteren op een eerste date geweest met Jacqueline en tijdens de eerste 40 minuten heeft Jacqueline wel 3 keer haar telefoon gepakt om te checken of er nog wat gaande was. ‘Dat gaf mij in ieder geval het gevoel dat ze totaal niet geïnteresseerd was in mij! Ik denk niet dat we elkaar nog zien!’ Het is wel interessant, want de navraag bij Jacqueline levert eigenlijk totaal geen afwijzing op. ‘Ik was de avond ervoor met een aantal vrienden naar een Italiaanse zanger geweest in de Melkweg. Ik keek daarom volgens mij één keertje op Facebook. Voelde hij zich daardoor afgewezen? Dan moet hij met mijn vriendinnen afspreken, die zitten er de hele tijd op!’

Wanneer je je inschrijft op een online datingsite als PARSHIP, doe je dat over het algemeen met de intentie om leuke mensen te leren kennen én misschien wel de liefde van je leven te ontmoeten. En kijken we naar relaties, dan is de kwaliteit van de aandacht doorslaggevend als je iemand wilt laten weten of je hem of haar leuk vindt of niet.

Continu met anderen praten zou niemand accepteren op een date, maar waarom denken we dan wel dat we weg kunnen komen met dit Phubbing? Het meest gehoorde antwoord is: ‘Omdat iedereen het doet!’ Anno 2016 zijn een aantal sociale regels behoorlijk opgeschoven, maar wie graag een leuke partner wil ontmoeten, ontkomt niet aan de hedendaagse dating etiquette.
Zorg er dus voor dat je echt de aandacht hebt en geeft aan je date. Dat betekent voor de lengte van de date geen uitgebreide gesprekken met anderen, geen lange telefoongesprekken (liefst geen telefoongesprekken) én geen aandacht voor andere zaken, waaronder de telefoon. Je zult verbaasd zijn over het effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *