Blog

PARSHIP’s tips bij liefdesverdriet

gebroken hart

Van softrock tot heavy metal: welke muziek helpt bij liefdesverdriet?

Een enquête onder PARSHIP-leden* toont aan dat rockballads veruit favoriet zijn bij mensen met liefdesverdriet. Ze luisteren niet graag naar punk of smartlappen.

Hoewel er vaak wordt gezegd dat tijd alle wonden heelt, is voor veel mensen met een gebroken hart passende muziek een onmisbare troost. De meningen verschillen echter wel als er wordt gevraagd welke liedjes de meeste troost bieden bij liefdesverdriet.

 Van Whitney Houston tot Rammstein

Terwijl vrouwen met liefdesverdriet vooral luisteren naar iconische liedjes zoals Whitney Houston’s “I will always love you”, Adele’s “Someone like you” of Gordon met “Kon ik maar even bij je zijn”, hebben mannen duidelijke voorkeur voor het wat heftigere werk. Naast Metallica’s “Nothing else matters” is ook “Ohne Dich” van Rammstein favoriet bij hartzeer.

Knuffelrock als oppepper?

Van alle genres is rock de onbetwiste nummer een. Zo’n 28 procent van de respondenten wordt getroost door rockklassiekers tijdens liefdesverdriet. Vrouwen horen liever soul-en bluesnummers in zo’n periode. Bijna 25% van de vrouwelijke respondenten luistert naar deze muziek en slechts 15% van de mannen geeft de voorkeur aan R. Kelly en Aretha Franklin. 19% van de vrouwen kiest voor klassieke muziek, tegen 13% van de mannen.

Zware riffs in plaats van hitjes

Iets minder dan een op de tien mannen(9 procent) uit zijn liefdesfrustaties door zijn air guitar te bespelen met heavy metal op de achtergrond. Voor beide groepen geldt dat hiphop of techno niet favoriet zijn als troostmiddel. Hetzelfde geldt voor smartlappen: slechts een op de honderd respondenten voelt zich getroost door Andre Hazes of Frans Bauer.

*N=2066 respondenten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *