Blog

Online daten kun je leren!

het eerste telefoongesprekOndanks het feit dat online daten inmiddels ontzettend populair is, zijn de ergernissen over het gedrag van medegebruikers niet van de lucht. Zo ergert men zich aan het ontvangen van standaard berichtjes, zonder een persoonlijke noot. Taalfouten zijn ook echt NOT done. Singles die denken dat je met een vakantiefoto met al je 10 vriendinnen jezelf goed weergeeft hebben het ook mis. Profielen zonder duidelijke foto staan hoog op de ranglijst van ergernissen bij online daten.

Ik vindT jouw leuk!
Tja, pak het groene boekje er nog maar eens goed bij want een slechte spelling en grammaticafouten behoren tot een van de grootste afknappers in de online dating wereld. Taalfouten komen niet alleen dom over, maar ook ongeïnteresseerd. Iemand die een bericht stuurt dat volledig correct is, komt intelligent, attent en aantrekkelijk over. Goed date materiaal dus!

Onduidelijk profiel
Een profiel op een datingsite is eigenlijk het moderne equivalent van een contactadvertentie. Je geeft daarmee een inkijkje in jouw persoonlijkheid, jouw leven en zo kun je anderen interesseren om jou aan te spreken of op jou te antwoorden. Maar toch laat men dat profiel leeg staan. Niet meer dan een leeftijd of beroep. Geen enkele persoonlijke tekst of boodschap. Ja, dat gaat natuurlijk niet werken. Niemand is geïnteresseerd in lege invulvelden. Niemand gaat op jou afstappen, zonder ook maar één ding van je te weten.
Vul al die veldjes in! Hoe meer je daar gebruik van maakt, hoe meer je jezelf kan aanprijzen. Natuurlijk, het is geen opsomming van hoe goed je wel niet bent, maar met een leuk of spontaan tekstje maak je jezelf zichtbaar. Zo val je het meest op tussen al die andere profielen.

Standaard berichten
“Hoi jij ziet er goed uit en je hebt ook nog eens een leuk profiel! Ik hoop dat je met mij wilt chatten.” Voor jij weet wat je wel moet versturen, is het goed om te weten wat je vooral niet moet doen. Dit is een voorbeeld hiervan. Ben jij ook schuldig aan het sturen van berichten die vervelen?
Een grote valkuil is het gebruiken van clichés. Iedereen is sociaal en houdt van een feestje. Het is voor de hand liggend om gewoon een verzameling feitjes over jezelf op te noemen. Een nadeel hiervan is alleen dat deze niet aanslaan. Schrijf emotioneel in plaats van rationeel. Zorg dat de persoon naar wie jij schrijft een emotie krijgt bij het lezen van de tekst, zo verloopt het gesprek gemakkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *