Blog

Mr. Right: de zoektocht naar de ware liefde

spullen van uw ex

PARSHIP ondersteunt het fotoproject ‘ Mr. Right’ van fotografe Mascha Jansen. ‘Een aantal keren komt er in je leven een persoon voorbij met wie je een grote liefde en langdurende relatie zou kunnen opbouwen. Over mijn oud-geliefden had ik vele gedachten en soms twijfels. Als de timing net anders was geweest, waren we dan nu nog samen? Was ik dan moeder geworden van zijn kinderen? Jezelf deze vraag stellen, kan een reden zijn waarom het thema oud-geliefden zo gevoelig en kwetsbaar is. Mijn eigen liefdesverleden had ik ver weggestopt. Door het opnieuw stuklopen van een lange relatie besloot ik mijn verleden in te duiken om uit te zoeken wat er steeds misging. Met mijn camera heb ik mijn oud-geliefden opgezocht om zo het verleden open te breken en te onderzoeken.

Vele lange gesprekken met vormgever Teun van der Heijden, collega’s en vrienden hebben Mr. Right in breder perspectief gezet. Schrijvers Jan Drost en Kira Wuck schreven speciaal voor dit boek een essay, respectievelijk een gedicht. Zij zijn degenen die mijn gevoel in woorden hebben vertaald naast archiefbeelden, liefdesbrieven, tekeningen, dagboekfragmenten en de nieuwe portretten van mijn oud-geliefden en hun gezin.

Tijdens het werken aan dit project bemerkte ik zowel bij mannen als vrouwen vaak herkenning. We stuitten immers steeds vaker op breuken in liefdesrelaties. Gaat het vooral om mijn generatie die moeite heeft zich te binden zoals onze ouders dat deden? Dit maakt dat Mr. Right ondanks het persoonlijke uitgangspunt als een universeel onderwerp is verbeeld. Mr. Right biedt geen pasklare antwoorden over het verlangen naar ware liefde, omdat mijn bevindingen niet altijd die van een ander zullen zijn. Mijn zoektocht heeft de liefde doen stromen, misschien wel meer dan ooit in de goede richting.

Via de site van voordekunst is het boek Mr. Right over de zoektocht naar ware liefde van fotograaf Mascha Jansen te koop. Het boek is mede financieel ondersteund door PARSHIP.

Via deze link kun je meer lezen over het project, het boek bestellen of Mr. Right steunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *