Blog

Millie & online dating: Zondag is geen favoriete dag voor singles

Zondag is niet mijn favoriete dag. Mijn telefoon blijft dan stil. Geen spontane Whatsappjes of ik iets wil doen. Nee, vriendinnen zitten met hun vriendje op de bank, hebben quality time met elkaar. En ik zit alleen. Terwijl ik juist zin heb om erop uit te gaan, bioscoopje, theetje drinken of lekker de kroeg in. Maar als ik dit voorstel op zondag vang ik meestal bot. ´Nee, we gaan een stukje fietsen vandaag.´ Of: we gaan naar de verjaardag van de vader van Paul´.  

Als ik uiteindelijk besluit om mijn plannen maar alleen uit te voeren, word ik me er juist nog bewuster van dat ik alleen ben. Want overal om me heen zie ik stelletjes en gezinnetjes samen de zondag doorbrengen. Loop ik daar alleen. Het stomme is: als ik op een andere dag hetzelfde doen, zou het me niets uitmaken. Maar juist het idee dat het zondag is, maakt het voor mij triest.

Parship organiseerde afgelopen zondag een tennisclinic met Jacco Eltingh. Tennis op zondag. Ideaal! In mijn tennisoutfit rijd ik naar het racketcentrum. Bij binnenkomst krijgt iedereen een kopje koffie of thee met een overheerlijke muffin. Ik schuif aan bij wat andere deelnemers en al gauw zitten we te kletsen. Een blik op de mensen die er al zijn vertelt me dat er veel vrouwen op af zijn gekomen. En de mannen die er zijn, zijn wat ouder dan ik. Jammer? Nee, hoor, ik heb zin om te tennissen en verder heb ik niet heel hoge verwachtingen

Pas op met die eerste indruk

Single coach Nicole Vening heet ons welkom en geeft ons nog wat tips en tricks mee om van deze dag een succes te maken. Zo zegt ze dat we ons niet moeten laten leiden door een eerste indruk. ´Probeer met iedereen een praatje te maken en te bedenken wat er leuk is aan diegene. Dan kun je nog weleens versteld staan´, geeft ze ons mee. Bij tennis draagt veel trainen bij aan een goede uitkomst. ´En zo ook bij daten, zegt Nicole. Je houding bepaalt voor een groot deel de uitkomst van een tenniswedstrijd of een date´.  Ik heb nooit geweten dat er zoveel overeenkomsten zijn tussen tennis en daten.

Dan is het tijd voor het serieuze werk, in groepjes gaan we de baan op. Na een warming-up krijgen we van verschillende trainers een oefening. De trainingen zijn zo intensief dat we niet eens tijd hebben om een praatje te maken met elkaar. Dat kan als we even pauze hebben. Dan leren we elkaar wat beter kennen. Ik merk al gauw dat ik een goede klik heb met een leuke meid van mijn leeftijd. We kletsen wat af. Binnen een paar uur lijkt het of ze mijn nieuwe beste vriendin is.  Maar, shit, dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling! Ik kwam hier toch om mannen te ontmoeten?

Anderen valt het ook op. ´Oh, jullie kenden elkaar al? Uhhm, nee, niet echt´, lachen we. Dan bedenk ik me dat ik met iedereen een praatje wil maken en dus meng ik me tussen de anderen. Toch komen de vrouwen uit mijn groepje weer bij mij staan. Ik snap het wel. Dat is veilig, we kennen elkaar nu en we zijn allemaal vrouw. Ik merk dat ik die neiging ook heb. Niet alleen hier, maar ook als ik in de kroeg sta. Dan blijf ik toch al gauw met mijn vriendinnen in een groepje staan. Ik kijk wel naar de mannen die er zijn, maar vanuit mijn veilige basis.

Blijf niet in je vertrouwde cirkel hangen

Heb ik hier toch even een gewoonte te pakken, waar ik me niet bewust van was. En waardoor ik dus niet met nieuwe mannen praat, maar in mijn oude vertrouwde cirkel (bij mijn vriendinnen!) blijf hangen. Met een telefoonnummer ga ik naar huis. Van een vrouw. Om onze date-verhalen uit te wisselen. De opdracht van de dag is bij mij niet helemaal geslaagd. Maar ik heb wel lekker getennist en leuke nieuwe mensen ontmoet. En een eye opener waar ik in de toekomst zeker wat mee ga doen. Misschien moet ik mezelf een nieuw doel stellen: een date scoren voor op de zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *