Blog

Millie & online dating: wat denkt een single man nou eigenlijk?

Wil jij het boek ‘ The Men Files” van Humfrey Hunter winnen? Lees het blog van Millie hieronder en laat een reactie achter waarin jij aangeeft waarom jij perse het boek zou moeten winnen.

´Wat denk jij?´ vraagt een vriendin aan mij. Ze is al een paar weken aan het daten met een man die ze tijdens het uitgaan heeft ontmoet. Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of ik word alweer gebeld om advies te geven over brandende kwesties. Het is een veelvoorkomende en altijd terugkerende vraag in het leven van de single vrouw. ´Wat denkt de man?´ Wij vrouwen hebben vaak geen idee wat er in zijn hoofd omgaat. Dus nemen mijn vriendin en ik in detail het contact tussen haar en de man door.

Ze zouden wat afspreken op zondag, maar daar is hij niet meer op teruggekomen. Het contact is sowieso wat minder geworden van zijn kant, vertelt ze. ´Ik heb hem zaterdag een berichtje gestuurd en daar reageerde hij op. Toen heb ik hem ´s nachts na het uitgaan welterusten gestuurd´. Omdat ze nog geen afspraak hadden gemaakt, stuurde ze hem zondag de vraag of ze nog wat gingen doen. Dat ging niet lukken. Mijn vriendin baalde daarvan. Maandag heeft ze hem weer wat gestuurd en – omdat hij nog niet had gereageerd – heeft ze hem dinsdag gebeld. Hij nam niet op.

´Aiii, zeg ik. Dat is wel veel hè?! Jij hebt eigenlijk 1, 2, 3, 4, 5 keer achter elkaar contact gezocht. En hij reageert dan, maar soms niet. Moet je hem niet een beetje de tijd geven om je te missen?´ vraag ik. Ja, daar heb ik wel een punt. Extra lullig in deze situatie is dat deze man in het begin niet te stoppen was. Hij nam heel vaak het initiatief, nodigde haar uit bij hem thuis, legde briefjes voor haar klaar als ze wakker werd, maar na een paar weken nam het langzaam af. Herkenbaar? Jammer genoeg voor mij wel!  

Ik kan er met mijn vriendinnen lang en kort over praten, maar we zullen nooit echt weten wat mannen in dit soort situaties denken. Gelukkig stuitte ik laatst op het boek: ´The Men Files´,  geschreven door de Britse Humfrey Hunter. Hij doet letterlijk een boekje open over hoe mannen echt denken tijdens daten. Hij begint geruststellend door te schrijven dat mannen hetzelfde zijn als vrouwen. Met het verschil dat zij makkelijker ´casual´ kunnen daten dan (de meeste) vrouwen. Dus als zij allang weten dat deze vrouw geen blijvertjes is, zullen ze haar gewoon blijven zien als dat gezellig is. Verwarrend? Ja! Hoe weet je nu of een man je leuk-voor-een-relatie vindt of gewoon-voor-de-fun-leuk?

Ook daar heeft Hunter een antwoord op. Waarom belt hij niet? Waarom vraagt hij je niet mee uit? Draai het eens om, zegt de schrijver. Waarom heb jij die ene vriendin nog niet gebeld om wat leuks te gaan doen? Omdat je prioriteit er niet ligt. Omdat je het niet héél graag wil. En dus wil die man dat blijkbaar ook niet heel graag. Hij vindt andere dingen dan jou belangrijker. Nee, dat is niet leuk om te horen. Maar als hij geen moeite doet, hoef jij dat volgens Hunter ook niet te doen. Als een man je écht leuk vindt, belt hij wel. Bedankt, Hunter! Dit scheelt ons vrouwen heel wat tijd en overleg. En zo kunnen we lekker verder kijken. Naar de volgende man die het wel leuk vindt om ons te bellen en een afspraak te maken. Dus mijn advies aan mijn lieve vriendin is: next!! En dit boek lezen, natuurlijk.

2 gedachten over “Millie & online dating: wat denkt een single man nou eigenlijk?

  1. Steef

    Humfrey Hunter is een man naar mijn hart; eindelijk een man die de moeite neemt om tekst en uitleg te geven namens de rest van zijn soort ;-)
    Hoe herkenbaar het gedrag ook is; ik heb in ieder geval behoefte aan meer inside information!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *