Blog

Millie & online dating: Waarom is zo’n leuke vrouw als jij nog single?

Als je single bent is de status van je liefdesleven altijd een interessant onderwerp. Ik vind het een vreselijk onderwerp. Als iemand vraagt: ´hoe staat het met je liefdesleven?´ ren ik het liefst keihard weg om veilig onder m´n dekbed weg te kruipen.

Ik weet namelijk niet hoe ik daar nonchalant en relaxed op kan reageren. Mensen denken dat singles de meest wilde nachten beleven. Nou, als ik die nachten al beleefde, zou ik ze niet zo één, twee, drie op tafel gooien. En dus worstel ik altijd weer met het antwoord op deze vraag. Want ik weet inmiddels: mijn reactie is bepalend voor het verloop van het gesprek.

31 al? Mag je wel opschieten.

Laatst nog, vroeg iemand die mij niet goed kent: ´heb je een relatie?´ Relaxed reageren, relaxed reageren, schoot het door mijn hoofd. Dus zo normaal mogelijk antwoordde ik: ´Nee, ik heb geen vriend´. Oh, zei de man in kwestie (getrouwd, met kinderen). ´Hoe oud ben je dan? ´Eenendertig´, antwoordde ik. ´Eénendértig? Nou, nou, dan heb je ook niet alle tijd meer, hè!´ Auw… Ik was even vergeten dat de opmerking die erop volgt vaak nog kwetsender is dan de vraag zelf.  ´Ach, tijd zat, hoor´, zeg ik zo neutraal mogelijk. ´En genoeg mannen out there´.

Maar dat kwam er net niet zelfverzekerd genoeg uit, ik hoor zelf de twijfel in mijn stem. De man is even stil. Dan zegt hij: ´ach, wij waren óók laat, hoor´, om het nét nog even wat erger te maken. Oók? Láát? Ik glimlach, maar van binnen kook ik van woede. Waar bemoeit die man zich mee? Hij bedoelt het vast goed, maar het komt bij mij helemaal verkeerd binnen.

Zo’n leuke meid en nog single?

Wat ik ook weleens te horen krijg: ´nouuu, jij geen vriend? En je bent zoooo´n leuke meid. Hoe kan dat nou?´ Zal ook heel goed bedoeld zijn, maar ik heb geen idee wat ik met zulke opmerkingen aanmoet.

De strategie die ik meestal hanteer, is de vraagsteller ervan overtuigen dat ik het he-le-maal niet erg vind dat ik alleen ben. ´Super naar m´n zin joh, alleen! Niks aan het handje! Ik ga fluitend alleen door het leven. En je hoeft met niemand rekening te houden, hè! Is ook lekker, hoor!´ Stukje overcompensatie. Zeker. Maar ik kan toch moeilijk in snikken uitbarsten, mijn hoofd op iemands schouder leggen en vertwijfeld roepen: ´ik weet ook niet waarom ik nog alleen ben! Wat is er mis met mij? Ben ik zo vreselijk?´

Singles zijn toch geen losers?

Natuurlijk is dit allemaal een beetje overdreven. Maar een gevoelig onderwerp is het zeker voor de meeste singles. Je wil toch niet als loser gezien worden. Of als iemand die geen relatie kan krijgen of onderhouden. Straks denken mensen nog dat er iets mis met je is. Nee, dat mag in geen geval gebeuren. Voor iedereen die nu twijfelt of ze deze vraag ooit nog moeten stellen aan singles, heb ik het volgende advies: nee. Want mocht er nieuws zijn op liefdesgebied dan komt hij of zij daar zelf mee. Gegarandeerd.

Ik kan je verzekeren dat ik het van de daken zal schreeuwen als ik een nieuwe liefde heb. Niet dat ik daar dan tijd voor heb, want waarschijnlijk liggen we dan de hele dag in bed. Maar zodra we daar uit zijn gekomen, zal ik zijn naam of ´mijn vriend´ te pas en te onpas laten vallen. Zo heerlijk irritant zoals verliefde mensen dat kunnen doen. Zo ben ik dan ook. Dus, als het om het nieuwtje gaat, psssstttt, ze heeft een nieuwe liefde, dan zal ik de eerste zijn die het aan iedereen vertelt. Ook aan jou. No worries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *