Blog

Millie & online dating: tips voor single vrouwen

Single blogster Millie die ene leuke man

‘Ik zit nu alweer dagen met Steven in mijn hoofd’. Een vriendin aan de telefoon. Ze is aan het daten met een veertig jarige man, met kind. ‘Hij heeft alweer een tijdje niets laten horen’. Waardoor ze de hele dag haar telefoon aan het checken is. Heeft hij wat gestuurd? Wanneer was hij voor het laatst online? En waarom heeft hij dan nog niet gereageerd? Relaxed is anders… ‘Sorry, begin ik, maar dit gaat niets worden, anders had hij wel meer moeite gedaan. Alle keren dat het bij mij zo ging is het nooit wat geworden’. En dat weet mijn vriendin eigenlijk zelf ook wel. Als ze eerlijk is weet ze dat deze man niet bij haar past. Maar het had zo leuk kunnen zijn. Waarom wil het steeds maar niet lukken?

Dat is een vraag die mij en mijn single vriendinnen bezighoudt. We zijn begin dertig en de mensen om ons heen zijn gesetteld en krijgen kinderen. Best confronterend, hoor, steeds weer een geboortekaartje in de bus. Niet dat ik nu kinderen wil. Maar ooit misschien wel. En ooit kan ook niet meer zolang uitgesteld worden. Keer op keer horen we elkaars dateverhalen aan, die uiteindelijk weer eindigen in een desillusie of een gebroken hart. De redenen waarom het niet lukte zijn divers: ‘Ik voelde gewoon niets’, of ‘het ging hem alleen maar om de seks’, of (de meest pijnlijke) ‘hij wilde niet’.

Doen we iets verkeerd? Is er iets mis met mij en mijn single vriendinnen? Zijn we te zelfstandig? Vinden mannen ons ‘too much to handle?’ Of kiezen we de verkeerde uit? Willen we te graag? Zijn we te kieskeurig? Hebben we bindingsangst? Of verlatingsangst? Maar we zien er goed uit. Zijn hoogopgeleid. Het kan toch bijna niet aan ons liggen? Toch zijn wijzelf in al onze relaties de enige constante factor. Schrijfster Lori Gottlieb weet waar het aan ligt. Wij, hoogopgeleide single vrouwen zijn niet realistisch als het op de liefde aankomt. In haar boek: ‘Goed Genoeg. Waarom de ware niet volmaakt hoeft te zijn.’ schrijft ze dat vrouwen die dromen over romantische liefde zich voorbereiden op een toekomst… alleen.

Auw. Bestaat romantische liefde dan echt niet? Gottlieb neemt je in haar boek mee in  haar eigen zoektocht naar de liefde. Ze is 41, heeft een kind en is alleen. Haar eisenlijstje is lang. Ze wil geen genoegen nemen met minder. Maar haar vriendinnen hebben dat wel gedaan en zijn gelukkig getrouwd. Gelukkig ja. Want, schrijft Gottlieb, er is een verschil tussen je wensen en je behoeften.

“Je wilt iemand die creatief is.
Wat je nodig hebt is iemand die betrouwbaar is”

Je wilt iemand die gezond is en sport. Wat je nodig hebt is iemand die jou ook op je slechtste momenten accepteert”.

Volgens de schrijfster moeten we op zoek gaan naar onze drie behoeften. En als de man die daaraan voldoet van Nederlandse meezingers houdt, so be it. Wij zijn zelf ook niet perfect, of wel?

We krijgen van Gottlieb een hard lesje realisme in de liefde. Als je je nog afvraagt hoe het nu ‘in hemelsnaam kan’ dat je nog single bent, lees dan dit boek. Want de kandidatenmarkt wordt er naar mate we ouder worden niet groter op. Bah, als ik dit zo schrijf word ik er een beetje verdrietig van. Maar ik weet nu dat ik me op andere dingen moet focussen bij mannen. Wat voor dingen zijn belangrijk als je jarenlang samen bent? Niet dat hij zo woest aantrekkelijk gitaar kan spelen. Wel dat hij lief is en je steunt. Ergens geeft dit nieuwe inzicht ook een goed gevoel. Het vinden van een goede partner is geen kwestie van geluk, het is geen toevalstreffer. Er lopen veel meer geschikte partners rond dan je denkt.

Millie blogt elke week voor Parship over online daten. Meer lezen? Check haar blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *