Blog

Millie & online dating: Flirt tips

Single blogster Millie die ene leuke man

Oh daar staat hij. Die ene leuke man waar ik vorige keer even mee gepraat heb. Ik had hem hier helemaal niet verwacht.  Oh jee, ik durf hem niet aan te kijken. Ineens ben ik me er heel bewust van hoe ik daar sta. Nou ja, staan, ik loop een beetje heen en weer.  Doe alsof ik iemand zoek. Wat doe ik hier eigenlijk? Weg hier. Alles beter dan hier blijven en me geen houding weten te geven. Snel loop ik naar buiten. Jeetje. Ik had hem daar echt niet verwacht. Waarom heb ik niets tegen hem gezegd? Wat stom! Gemiste kans.

Dit is echt typisch iets voor mij. Zodra ik iemand leuk vind, weet ik niet wat ik moet doen als ik hem tegenkom. Doe ik super leuk en aardig tegen andere mannen, want die zijn ‘veilig’. En de man in kwestie krijgt niet eens een glimlach. Of een blik. Mijn signalen zijn precies het tegenovergestelde van wat ik wil uitzenden. Damn! En het dan gek vinden dat er nooit wat gebeurt! Of dat de mannen waar ik niet zoveel interesse in heb achter me aan komen. Heel raar…

Het boek: ‘ Mag ik deze date van U?’ bevestigt dat ik het he-le-maal verkeerd aanpak. In de liefde is het de vrouw die kiest, lees ik. ‘ Zodra een vrouw een man ziet die haar aanstaat, probeert ze oogcontact te maken.’ Ja, daar gaat het bij mij dus al mis. Ik lees verder: ‘zodra het oogcontact is gemaakt, kan mevrouw verder…  Dan geeft ze de man een glimlach… De man heeft nu twintig minuten de tijd om bij de vrouw te komen’. Oogcontact dus. En glimlachen. Als de vrouw dat doet geeft ze aan dat ze openstaat voor toenadering. Het klinkt allemaal zo makkelijk. Ik vind het maar een lastig iets dat flirten.

Nu snap ik ineens waarom een vriendin van mij altijd alle aandacht van mannen krijgt tijdens het uitgaan. Ze is niet lelijk, maar ook niet bijzonder knap. Iedere keer verbaas ik me er weer over. Op stap met haar gaat meestal als volgt: we komen de kroeg binnen, zoeken een plek, het liefst aan de bar en bestellen een rondje bier. En dan nog voor mijn vriendin een slokje heeft genomen staat er een man voor haar neus. POEF! Als een duveltje uit een doosje. Waar die vandaan komt? Geen idee. Ik was druk met de jassen, een plek zoeken en drankjes bestellen.

Maar nu weet ik wat die vriendin doet. En ik niet doe. Flirten! Eerst wordt de omgeving gescand. Kijken. Een blik vangen. Wegkijken. Weer kijken. De man lang aankijken. Net lang genoeg. Zodat hij weet dat ze geïnteresseerd is en hij geen blauwtje loopt als hij naar haar afkomt. Wat hij – uiteraard- een minuut later doet. Ze kletsen even, totdat zij hem weer afpoeiert. Ze heeft haar doel bereikt en gaat door naar de volgende. Ze speelt hard to get. Hij begrijpt er niets van. Eerst had hij haar te pakken en nu… staat ze met een ander te praten!

Avond aan avond heb ik dit scenario zien voltrekken. Soms werd ik er onzeker van. Hoezo komen ze wel op haar af en niet op mij? Ben ik niet leuk genoeg? Is zij zoveel knapper? Wat doe ik verkeerd? Nu snap ik het. Ik stond al die tijd aan de zijlijn. Maar nu weet ik hoe het spel gespeeld wordt en zal ik me ook in deze strijd werpen. Met kennis uit het boek ‘ Mag ik deze date van U?’ Want daarin staat precies beschreven hoe je deze flirt technieken uitvoert. En nog veel meer. Je leest alles over daten, flirten, on– en offline. Ervaringen van andere singles. Nee, sorry, ik kan niet meer met je delen. Dan moet je het boek zelf maar lezen. Ik heb namelijk nog wat in te halen…

Millie blogt elke week voor Parship over online daten. Meer lezen? Check haar blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *