Blog

Millie & online dating: net als in de film…Ik wil het.

Single blogster Millie die ene leuke man

‘In het echt gaat het niet zo, hoor’, zeg ik tegen mijn vriendin als we de bioscoop uitlopen. We hebben net de film ‘Hartenstraat’ gezien. Een ontzettende vrouwenfilm vol romantiek en humor.  Anderhalf uur smullen: krijgen ze elkaar wel of niet, met zoals altijd een happy ending. Natuurlijk krijgen de twee zo van elkaar verschillende hoofdrolspelers elkaar. (Sorry voor de spoiler…) Maar ik verbaas me gewoon over de afloop van deze films. In romantische komedies komt het  altijd goed!  Niks geen:  zij zat nog maandenlang depressief in haar pyjama op de bank, te dromen over wat had kunnen zijn. En hij trouwt met een ander en zij blijkt een kreng dat niets in het huishouden doet, en hij gaat uiteindelijk vreemd.

Op een roze wolk

Na zo’n heerlijk romantische einde zit ik altijd even op een roze wolk. Een wolk van ‘zo zou de liefde eruit moeten zien’. Want ja, zo gaat het altijd in films! Dus waarom niet in het echte leven? Nou ja, misschien omdat het een film is. En dat weet ik ook wel. Maar stiekem denk ik, hoop ik…  dat ik ook gekust ga worden door zo’n ontzettend leuke, knappe, geestige, sportieve, lieve, slimme, aardige, intellectuele, stomend hete man. En dat we nog lang en gelukkig leven. Want: why settle for less? De man uit de film is van vlees en bloed, dus dan kan ik er ook zo een krijgen. Ik ga niet voor minder.

Echte situaties met normale mannen vallen hierbij natuurlijk in het niet. De man van de blind date bijvoorbeeld, waar ik laatst over schreef. Hem zag ik na die oh zo fantastische date nog een keer. En dat was gezellig. Leuk. Lekker eten ook. Maar dat euforische, geweldige, hemelse van de eerste date? Dat was nu weg. Het was ‘gewoon’  gezellig. Dat vond ik jammer. In plaats van een nog leukere date had ik nu een normale date. Tijdens de date en samen op de fiets naar huis dacht ik hier over na. Hij blijkbaar ook. ‘Ik ga niet zo lang buiten praten als de volgende keer, hoor’, kondigde hij vast aan. Wat?! Met een ‘ik zie je wel weer een keer in de kroeg’ fietste hij weg. Oké…

Ik stond toch wel een beetje perplex van dit afscheid. Navraag bij mijn vrienden (mannen én vrouwen) leverde heel verschillende inzichten en adviezen op. Van ‘hij heeft het niet zo handig aangepakt’  tot ‘nou, dat lijkt me duidelijk’. Maar dit advies is nog  het meest blijven hangen: “misschien voelde hij tijdens het gesprek wel aan dat jij twijfelde.  Mannen zijn ook onzeker, hoor. Die hebben bevestiging nodig van jou. Ze willen liever geen blauwtje lopen”. Shit ja. Dat is een goeie. Ik heb deze man daar ook niet echt bij geholpen. Volgende keer zal ik hier aan denken. En waarom bespreken ze dit soort dingen eigenlijk nooit in films? Dan had ik daar nog wat aan gehad. Na zo’n film valt het in het echt alleen maar tegen.

 

Millie blogt elke week voor Parship over online daten. Meer lezen? Check haar blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *