Blog

Millie & online dating: echte liefde?

Single blogster Millie die ene leuke man

Continue gemiste gesprekken. Een rits aan onbeantwoorde Whatsappberichten. Mijn administratie ligt in een hoek. Ik ben even offline. Bezig met andere zaken. Of ja, een zaak. Een persoon. Elk vrije moment zijn we bij elkaar. En vergeten we de wereld. Ik was even vergeten hoe dit was. Zo lang geleden is het. Wat voor ons een uur lijkt is in werkelijkheid een halve dag. Zo tikken de uurtjes voorbij. Totdat we weer aan de slag moeten. Werk, sporten, afspraken met vrienden. En een vakantie die hij al maanden geleden heeft geboekt. Drie weken Indonesië. Drie weken lijkt een eeuwigheid als je elkaar vijf weken kent. De klok tikt gestaag door. En dan is het zover. Hij gaat naar Schiphol. En ik blijf hier in Nederland.

Tijdens zijn afwezigheid vragen mijn vrienden of ik hem mis. Ik vind dat maar onzin: ‘ik ken hem vijf weken, dus wat valt er te missen?’ Of: ‘Ik ben jaren alleen geweest, dan kunnen die drie weken er ook nog wel bij’. En ja, dat klopt. Maar het voelt toch anders. Het proces van elkaar leren kennen is door zijn vakantie abrupt afgebroken. We weten niet eens wat we precies hebben, omdat het te vroeg was om dat te bespreken. In die prille fase is het juist om dingen nog niet te benoemen, maar om te ontdekken en te beleven. Vandaar dat ik nu drie weken lang aan het wachten ben op iemand waarvan ik niet weet wat we hebben. En hem soms een beetje mis. Gelukkig kunnen we Whatsappen. Hebben we toch nog contact.

Stiekem heb ik het plan opgevat om hem op te gaan halen op Schiphol. Heftig, helemaal omdat we elkaar nog zo kort kennen. Maar ik heb daar zin in, dus ik hoop maar dat het goed valt. Als ik mijn plan voorstel reageert hij positief. Pfiew. Gelukkig. En dan is het zover. De dag dat hij terugkomt. De zenuwen gieren door mijn keel als ik bij aankomsthal 3 op hem sta te wachten. Mijn ogen schieten langs de mensen die uit de schuifdeuren komen. En ja, daar is hij. We lopen naar elkaar toe en heel onhandig zeggen we elkaar gedag. Het is alsof we elkaar voor het eerst zien. Hij is moe, zegt hij, in het vliegtuig heeft hij bijna niet kunnen slapen. In de auto vertelt hij over zijn vakantie. Hij is niet heel positief, noemt een aantal dingen die niet goed gingen. ‘Wat een gedoe is dat reizen, zeg. Voorlopig hoef ik even niet meer’.

Als ik naar huis ga, merk ik dat ik niet zo enthousiast ben als voorheen. Wat is dat? Ik wil het niet toegeven, maar het weerzien viel me eigenlijk een beetje tegen. De onwennigheid tussen ons en dan ook nog zijn negatieve kijk op zijn reis… Die dag krijg ik een naar onderbuik gevoel dat ik niet kan negeren. Wat is er aan de hand met me? Ik moet nu toch zweven van geluk, omdat ik hem weer heb gezien? Passen we toch niet zo goed bij elkaar als ik had gehoopt? Heb ik alles geïdealiseerd? Ik zit enorm met mijn gevoel in de knoop en schakel mijn vriendinnen in.

‘Ach joh, hij was moe, spreek nog een paar keer af en kijk dan hoe het gaat’, zegt de een. ‘Onderbuik gevoelens liegen nooit, weet de ander. Kijk of het gevoel blijft en zo ja, dan is het gewoon jammer’. Een vriend van me wordt enorm boos op me: ‘je bent er nog niet eens aan begonnen, of je zit het alweer te verpesten. Niets is perfect, mensen zijn mensen en dingen gaan soms anders dan je had gedacht’. Beteuterd kijk ik hem aan. Hij heeft misschien wel een punt. Heb ik eindelijk gevonden waarnaar ik jarenlang heb verlangd, zit ik het zelf te saboteren. ‘Ook dit hoort bij een relatie, spreekt mijn vriend mij toe. Stop met nadenken en ga genieten van wat er nu is’ Tja, hoe graag je het ook wilt, het is nog helemaal niet zo makkelijk, zo’n beginnende relatie.

Millie blogt elke week voor Parship over online daten. Meer lezen? Check haar blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *