Blog

Millie & online dating: leven als single

Single blogster Millie die ene leuke man

‘Ik moet nieuwe vriendinnen.’ Mijn vriendin kijkt me vragend aan. ‘Ja, drie vriendinnen van mij zijn nu moeder en hebben geen tijd meer voor me. Ik bedoel: wie kan er nu nog met me mee de kroeg in?’ Ik houd een klaagzang over de veranderingen die het moederschap van mijn vriendschappen teweeg heeft gebracht. Ik ben er verre van blij mee. ‘Ik voel me ook nog eens buitengesloten. Ik heb geen baby, dus ik kan nergens over meepraten!’ Mijn vriendin laat me uitrazen. Dan zegt ze: maar je kunt wel andere dingen met deze vriendinnen doen. Thee drinken, bijkletsen. Samen eten. Kijk naar wat je nog wel kunt in plaats van focussen op wat er niet meer is’. Hmm, goeie. Maar ik blijf nog even in de klaagmodus.

‘Eerst viel het nog wel mee, was ik diegene die geen vriendje had’. Maar nu gaan ze allemaal trouwen én ook nog eens aan de kinderen. Nu hoor ik er echt niet meer bij!’ Weer luistert mijn vriendin. Dan zegt ze: ‘misschien heb jij over een jaar wel een dikke vette relatie. En denk je soms: wat was het leuk om single te zijn! Ik schud mijn hoofd. ‘Nee, dat kun je je nu niet voorstellen, maar dat gaat ooit weer komen. Echt! Dus: richt je op de positieve dingen van single zijn. Wat wil je allemaal doen nu je nog single bent?’

Als ik naar huis fiets merk ik dat ik een grote glimlach om mijn mond heb. Ik ga alles uit het single zijn halen wat er te halen valt. En nog meer! Alleen op reis? Waarom niet? Ik hoef aan niemand te vragen of het uitkomt. Of over de bestemming te overleggen. Een cursus fotografie? Weekendje naar een vriendin in Duitsland? Die dure laarzen kopen? Of die foute man in de kroeg zoenen. Waarom niet? Ik ben helemaal geïnspireerd door het goede advies van mijn vriendin. En we hebben afgesproken elkaar op de hoogte te houden van onze single acties. We maken er een soort competitie van.

single

Een paar weken later krijg ik een sms van mijn vriendin. Ze is op bezoek bij een vriendin in Londen. Ze schrijft: ‘wat is het heerlijk om vrijgezel te zijn. Nog geen minuut in Londen en ik heb een date met een Engelsman die al 12 jaar in Nederland woont!’ Vol ongeloof kijk ik naar mijn scherm. Waaat? Wat maakt ze allemaal mee??! Ik stuur direct terug dat ik alle verhalen wil horen als ze terug is. En dat het 1-0 voor haar is. Een dag later weer een sms: ‘het voordeel van single zijn: gekust kunnen worden op de trap van het vliegtuig door een aantrekkelijke man…’ Weer kan ik mijn ogen niet geloven. Hoe doet ze het?!

Ik voel me wel een beetje saai in vergelijking tot mijn vriendin. Naast mijn positieve mindset is er bij mij niet zoveel veranderd. Als ik het maar gewoon zeg dat ik me een beetje saai voel vergeleken bij haar, drukt ze dat meteen de kop in. ‘Jij bent nooit saai. Met of zonder mannenverhalen’. Dan krijg ik een super lief whatsappje van haar voor het slapen gaan: ‘dag leuke single!’ Vriendinnen zijn zo belangrijk en onmisbaar in het leven van een (single) vrouw! De volgende dag besluit ik zelf het heft in handen te nemen en ik log na tijden weer eens in bij Parship. Een paar dagen laten ben ik met twee (twee!) mannen leuk aan het mailen. Spannend!

Ondertussen zit mijn vriendin ook niet stil. Ze is nu eigenlijk met drie (drie?!) verschillende mannen aan het daten. Dat vindt ze zelf ook eigenlijk teveel van het goede, maar het loopt nu even zo. De ene Parshipman vind ik bij nader inzien toch niet zo leuk en de ander – die ik wel leuk vind – laat niets meer horen. Ik besluit het even te laten rusten. ’s Avonds ga ik spontaan nog even de stad in. Ik kom een oude vriend tegen en maak kennis met een vriend van hem. Die blijkt wel erg leuk en na een paar drankjes staan we – heel ordinair – alsof we 16 zijn op de dansvloer te zoenen. 3-1 !!! stuur ik de volgende dag naar mijn vriendin. Ze heeft helemaal gelijk: het is heerlijk om single te zijn!

Millie blogt elke week voor Parship over online daten. Meer lezen? Check haar blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *