Blog

Millie & online dating – “Ik ga me inschrijven op een datingsite”

FAN2027328Single “Millie”, 31 jaar, blogt de komende weken voor PARSHIP. Elke week beschrijft ze haar ervaringen met online dating op het PARSHIP blog.

Na lang twijfelen heb ik besloten het toch maar te doen. Ik ga me inschrijven op een datingsite. Heel modern: de liefde zoeken via internet. Vriendinnen van me zeggen het al járen: ´doe het nou gewoon…het is tegenwoordig heel normaal hoor, hordes leuke mannen zitten op zo´n site. En weet je dat de vriendin van een vriend van een collega, al maanden gelukkig is met iemand die ze op een datingsite heeft ontmoet?´ Succes gegarandeerd dus, volgens mijn vriendinnen. Maar zij zitten intussen geramd met al jarenlang een vaste relatie. En ja, dat wil ik eigenlijk ook wel. Dus hup: inschrijven.

Maar waar dan? Het aanbod van datingsites is enorm. Na wat gegoogle kom ik uit op Parship. Please, schiet het door me heen, laat er niet alleen maar nerds op zitten! Stiekem ben ik daar een beetje bang voor. Dat vind ik ook echt een nadeel van online dating. Je weet niet wie je tegenover je hebt en of het klikt. Ja, I know, de klik, zo cliché. Maar die klik is wel heel belangrijk. Het kan via de mail nog zo gezellig zijn, maar als hij een heel stil persoon is en jij zet de tent op z´n kop, is het toch niet zo´n goede match.

Niet te lang nadenken, zeg ik tegen mezelf, nu slaap je met het raam open.

Toch meld ik me aan en voor ik het weet zit ik midden in een vragenlijst met de meest uiteenlopende vragen. Sommige lijken makkelijk: ´slaap je liever met het raam open of dicht?´ Maar die vind ik best moeilijk. Ja, in de zomer open, maar in de winter… brrrr, dicht! Niet te lang nadenken, zeg ik tegen mezelf, nu slaap je met het raam open. Klik. Oeh, een confronterende vraag. ´Waarom heeft u nog geen partner gevonden?´ Hmm. Ik kies voor: ik heb me in het verleden teveel afgesloten. Heftige vragen, hoor. Ik ben benieuwd hoe ze met al die uiteenlopende vragen een persoonlijkheidsanalyse kunnen maken.

Na de vragenlijst mag ik mijn profiel aanmaken. Jeetje, lastig. Welke foto zet ik erop? Op mijn laptop zoek ik naar een geschikte foto. Eentje waar ik zonder vriendinnen op sta. En dat zijn er maar weinig. Hoezo heb ik geen foto´s van mij alleen?? Dan maar die vakantiefoto, die ene gekke met vriendinnen en een wat serieuzere, maar wel leuk. Ok. Maar ik ben nog niet klaar, ik moet nog een paar vragen beantwoorden. De mannen die mijn profiel bezoeken krijgen dan een indruk van wie ik ben. Ik kies voor: ´drie dingen die belangrijk voor mij zijn´, ´als ik niets te doen heb, ga ik…´, en ´deze vakantie zal ik nooit vergeten´… De rest van de vragen vind ik nog best lastig om te beantwoorden. Daar ga ik eerst eens rustig over nadenken. Voor de eerste dag vind ik mijn profiel prima zo.

Is hij misschien de ware??!

Maar waar zijn nu die leuke mannen? Daar hoef ik niet lang op te wachten, want de dagen na mijn inschrijving stroomt mijn mailbox vol met berichtjes van leden. ´Ondernemer, 41, heeft uw profiel bekeken. Er wordt naar u geglimlacht! Iemand bekeek u profiel, is hij de ware?´ Ja, is hij misschien de ware??! Ik bekijk de berichtjes die ik heb ontvangen en de mannen die ze stuurden. Helaas kan ik hun foto´s niet zien. Ze zijn een beetje vaag gemaakt. Dan krijg ik een mailtje van een man die zijn foto´s aan mij wil laten zien. Waaa, cool! Klik, klik, klik doet mijn muis… Ik wil toch zien wie mij berichtjes stuurt!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *