Blog

Millie & online dating: in de liefde zijn geen regels

´We kunnen heel goed praten. Hij raakt me echt op een dieper niveau´. Mijn vriendin knikt. Ik vertel over een man waar ik nu een tijdje mee aan het daten ben.  ´Maar als ik hem een paar dagen niet spreek, is dat ook goed´. We hebben nog niet gezoend. Steeds twijfel ik een beetje of ik dat wel wil. Maar de gesprekken zijn zo leuk! En hij is zo lief. ´Lieve Millie…´, begint mijn vriendin.

´Er zijn mensen die pas na een tijdje langzaamaan verliefd worden op iemand. Ik ben niet zo iemand´, zegt mijn vriendin. ´Ik weet het meteen. Die vind ik leuk, daar voel ik me tot aangetrokken. En volgens mij ben jij ook zo´. Ik kijk mijn vriendin aan. Denk na. Ze heeft gelijk. Nog nooit ben ik later pas verliefd geworden op iemand. Ik sputter nog even tegen: ´het zou in theorie toch kunnen, dat ik nog verliefd op hem word? In theorie wel ja´, zegt mijn vriendin. ´Maar in de liefde zijn geen regels. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet´.

Shit zeg, dit is even een ontnuchtering. En die arme jongen. Die vindt mij super leuk! Ik hem natuurlijk ook, maar mijn twijfels over de aantrekkingskracht zeggen genoeg. Wil ik hem wel zoenen, niet zoenen? Als je daarover twijfelt, heb je je antwoord al. Heb ik de verliefde gevoelens dan bij mezelf opgewekt, omdat ik het zo graag wilde? Omdat ik wilde dat iemand me weer eens heel leuk vond en aandacht gaf? Verliefd zijn op het verliefde gevoel, kan dat? Ik baal ervan, maar er zit niets anders op dan deze man de waarheid te vertellen. Hij verdient iemand die hem fantastisch vindt.

Na tijden log ik weer eens in op Parship. Ik zie ontelbaar oude en nieuwe berichten. Ik weet niet waar ik moet beginnen! Dan denk ik weer aan het gesprek met mijn vriendin. Ik pas mijn eerste selectie criterium toe op de mails in mijn inbox. Vind ik zijn uiterlijk leuk? Blijven. Voel ik me niet aangetrokken? Delete. Hard, maar zo werkt het blijkbaar voor mij. En het is ook eerlijk naar de mannen toe. Als ik ze niet eerst nog tijden aan het lijntje houd, kunnen zij veel eerder een vrouw tegenkomen die wel bij hun past. 

Ik zie in mijn inbox een aantal berichten van best leuke mannen. Die ik een beetje heb laten zitten, omdat ik al aan het daten was. Dan valt mijn oog op een heel knappe man. De ene foto is nog leuker dan de ander. Beetje out of my league.  What the hell. Ik probeer het gewoon! Ik stuur hem een berichtje. De volgende dag krijg ik een mail dat hij heeft gereageerd. Leuk! Maar, neeee!  Het is een standaard afwijzing. ´Ik heb het gevoel dat we niet echt bij elkaar passen´. Auw! Maar ja, niet geschoten is altijd mis, moet ik maar denken. En beter gericht schieten, dan in het wilde weg!

Een gedachte over “Millie & online dating: in de liefde zijn geen regels

  1. Pingback: Millie & online dating: Single vrouwen te kritisch? | Online Dating - PARSHIP blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *