Blog

Millie & online dating: 100% hartbreek-garantie

gebroken hart

´Toch jammer dat we niemand hebben ingekopt vanavond´. Het is half zes ´s morgens. Ik zit met een vriendin in de trein. De technobeats van het feestje dreunen nog na in mijn hoofd. ´Wat?, vraag ik. ´Nou, jammer dat we niet gezoend hebben. Dat maak de avond toch altijd wat leuker´, gaat ze verder. Ik zak onderuit op het bankje.´Ik heb dat wel een beetje gehad, hoor, zeg ik. Dat gezoen om het gezoen. Ik heb net zo´n leuke avond als er niets gebeurt´. ´Oh, zit je al in die fase?´ Welke fase?, vraag ik. ´De fase dat het je niets meer uitmaakt´, zegt mijn vriendin. Ik denk het, verzucht ik en doe mijn ogen dicht.  

Single vriendinnen. We zijn allemaal hetzelfde. We hebben allemaal geen relatie. Maar we zijn ook zo verschillend.  Iedereen staat anders in het single zijn. Zo heb je de mannenverslindster, de criticus, de klagende single, de geen-man-komt-in-mijn-buurt-single, de in-mijn-eentje-is-het-geweldig-single  en dan vergeet ik er nog een paar. Elke single is in een hokje te stoppen. Niet dat een single vrouw daar blij van wordt. Nee, ze zal de eerste zijn die ontkent dat zij in de ´ik moet niets van mannen weten´ fase zitten. Dat valt dan heus wel mee. Vorige week heeft ze nog met een man gepraat in de kroeg. Dus ze staat echt wel open voor een relatie. Heus…

Een andere vriendin klaagt over het feit dat ze geen vriend heeft. ´Op de hockey zijn geen leuke mannen, op m´n werk niet, in de kroeg niet´. Als we samen een keer uitgaan, beklaagt ze zich weer dat er echt geen leuke mannen zijn vanavond. ´Niet waar´, zeg ik. ´Kijk, daar die met die bril, en hij met dat baardje, en met die ruitjesblouse!´. ´Die blouse is lelijk´, zegt ze. En dan word ik een beetje boos. ´Het gaat toch niet om wat die jongen aanheeft, het gaat erom hoe hij is, wat hij doet. Als je niet met hem praat kom je er ook niet achter!´ Mijn vriendin zwijgt. Leuk vindt ze het niet. Maar ze weet dat ik gelijk heb.

Weer een andere vriendin heeft altijd grote verhalen over één man. Waar ze al tijden heimelijk verliefd op is. Af en toe zien ze elkaar. Dan doet hij net alsof ze een relatie hebben. Maar dan hoort ze weer niets van hem. Gek wordt ze ervan. Maar hij is zo leuk. Hij is het gewoon! Ze wil maar één man en dat is hij. Als ik haar andere mannen aanwijs, vindt ze die niets. En als ze er eentje leuk vindt, is het zo´n man die je als fout zou bestempelen. Te knap, te glad, te aardig. Met 100% hartbreek garantie. Maar waarom ze nog geen vriend heeft? Geen idee…

Internetdaten? Dat gaat vriendin nummer vier toch echt niet doen. Dat is toch voor losers? En als ze dan op zo´n site staat, dan kan iedereen haar profiel zien. Haar foto! ´Ja, zeg ik, maar de mensen die het kunnen zien, staan er dan toch ook op´. Dat maakt volgens haar niet uit. Ze schaamt zich al bij het idee. Na een tijdje weet ik haar toch te overtuigen om te gaan internetdaten. Met tegenzin maakt ze een profiel aan. Als ik haar vraag of ze al contact heeft gehad met iemand zegt ze: ´Nee. ik ga echt geen berichtjes naar die mannen sturen, hoor. Ik vind ze helemaal niet leuk!´.

Ook ik heb me schuldig gemaakt aan dit soort zaken. Ook ik heb deze dingen geroepen. Maar volgens mij ben ik wel weer wat verder. Ik weet nu van mezelf in welk hokje ik zit. Ik weet dat als je alleen maar achter de verkeerde mannen aangaat, je weer heartbroken achterblijft. Dat als je alleen maar loopt te klagen, je geen leuke vent ontmoet. En dat zoenen in de kroeg leuk is, maar meestal niets meer is dan een zoen. Als je niet meer single wilt zijn, moet je actie ondernemen. Als je een nieuwe baan wilt ga je toch solliciteren? In de liefde is het net zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *