Blog

Kledingtips voor vrouwen: Laat het beste van jezelf zien!

Stylingcrew

Deze week geven de de dames van Stylingcrew tips speciaal voor vrouwen. Want elke vrouw kan er geweldig uitzien! Niet je maat is daarbij het belangrijkste, maar vooral je vorm. Door via je kleding je sterke punten te benadrukken en je mindere kanten te verdoezelen, laat je alleen het beste van jezelf zien.

Wat zijn jouw sterke punten?

Het is opvallend om te ervaren hoe moeilijk de meeste vrouwen het vinden om te benoemen wat ze mooi vinden aan zichzelf, terwijl ze de ene na de andere onvolkomenheid uit hun mouw schudden. Maar iedereen heeft sterke punten. Bekijk jezelf eens zoals je een ander zou bekijken. Welke drie dingen vind je mooi aan jezelf? Natuurlijk kun je daarnaast ook de aspecten die je minder mooi vindt camoufleren, maar dat is maar het halve verhaal. Laten we beginnen met de positieve kant: benadrukken wat mooi is.

Lichte kleuren, glans en accessoires trekken de aandacht

Als je weet wat je wilt accentueren, kun je met slim gekozen kleuren, materialen en accessoires precies de gewenste optische illusie creëren. Het oog valt automatisch op de lichtste kleuren, de meest glanzende materialen en op prints en accessoires. Dus dat witte riempje is prima om je slanke taille te accentueren of om, in je heupbroek, je smalle heupen te benadrukken. Moet je het juist hebben van je lange benen, dan kun je daar de aandacht op vestigen met een broek in een poeder pasteltint. Heb je een jongensachtig bovenlichaam, dan staat een glanzend satijnen top jou geweldig. En handig om te weten: het punt waar je ketting eindigt of waar je de knoop legt, zal de aandacht trekken, dus kies dat slim: iets boven je decolleté of juist net onder je borst, op het maagkuiltje.

Camouflage en suggestie

Optische illusie kun je ook gebruiken om de aandacht af te leiden van je minder sterke kanten. Voor de minpuntjes kies je eerder voor donkere kleuren, matte stoffen en laat je in het oog springende details achterwege. Dus geen steekzakken op je brede heupen en juist wel een rechte broek, in een donkere tint. Love handles en een buikje verdoezel je met een A-lijn jurkje dat net onder je borst mooi wijd uit staat. Met een V-hals, die meer huid laat zien dan een ronde hals, suggereer je een langere hals en verdeel je een volle boezem optisch in twee vlakken. En vanzelfsprekend lijken je benen langer als je een schoen met een hak draagt, maar ook in schoenen zonder enkelbandje of schoenen in de kleur van je benen of panty’s lijken je benen langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *