Blog

Kinderwens – De Roze Olifant waar je het niet te expliciet over moet hebben….

Single coach Nicole gespreksonderwerpenStel je bent op zoek naar een partner en hebt daarnaast ook nog een dringende kinderwens.  Schrijf je dit in je profiel en breng je het ter sprake als je iemand ontmoet? Of juist niet?  

 

 

Ilse: ‘Ik heb geen tijd meer te verliezen. Ik wil dolgraag een kindje, maar ik wil dat niet alleen doen. Vandaar dat ik niet met iemand wil daten die niet mee wil gaan in deze kinderwens. Het is gewoon zonde van mijn tijd! Tegelijkertijd merk ik dat ik de mannen die misschien wel aan kinderen zouden willen beginnen op termijn de stuipen op het lijf jaag met mijn uitgesproken aanpak! Het is net als dat verhaal over die roze olifant. Juist omdat je het er niet over moet hebben, ben je er veel mee bezig!’

Kinderen, het is een heikel onderwerp. Als je 20 bent en een relatie krijgt, hoef je je er nog niet over uit te spreken, maar wat als je wel een sterke kinderwens hebt. Mag je die dan wel uitspreken?
Marco: ‘Ik zou zelf ook best kinderen willen, maar op het moment dat ik een vrouw voor het eerst zie en ze meteen zit te vissen naar mijn kinderwens en me dan zo vragend aankijkt….dan denk ik…Hooohhh. Als het er zo dik bovenop ligt, krijg ik het gevoel dat ik een ultimatum heb en slechts het middel ben tot, in plaats van een doel op zich. En dan haak ik eerlijk gezegd af!’

Dus bij een eerste date expliciet je kinderwens bespreken is een no go, maar hoe zorg je dan wel dat het zonder dat het zo expliciet op tafel hoeft te komen, duidelijk is? Inge: ‘Laatst zag ik het profiel van Marc (33). Hij had op een leuke manier beschreven dat hij wel toe was aan de volgende stap. In zijn profiel stond dat hij eraan toe was om zich serieus te settelen. Daaruit begreep ik, zonder dat het woord kinderen hierbij genoemd werd, dat hij daar wel voor open stond.  We hebben een leuke eerste date gehad en we hebben inmiddels ook weer een afspraak staan. Je ziet aan alles dat hij er klaar voor is, maar dat betekent niet dat ik me nu op hem moet werpen en hem moet smeken om een kind. Ik weet dat kinderen geen issue voor hem zijn en dat is voor nu genoeg. We gaan eerst maar eens genieten van elkaar.’

Charlotte heeft een eigen uitdaging: ‘Eigenlijk zie ik het zo. Als je als vrouw kinderloos bent en midden dertig bent, heb je bijna wat uit te leggen als je geen kinderwens hebt. Het wordt door de mannen die ik date min of meer impliciet van me verwacht. Ik heb die kinderwens alleen expliciet niet, maar wel op zoek ben naar een serieuze relatie.’ Ook Charlotte heeft in haar profiel een verwijzing naar haar gewenste levensstijl zonder expliciet de afwezigheid van haar kinderwens te benoemen.

Heb je nog geen kinderen, maar wel een kinderwens en ben je wel serieus toe aan een relatie? Weet dan dat de mensen met wie je date, hier niet van op zullen kijken. Wil je dat het echt duidelijk wordt, heb het dan in je profiel over de door jou gewenste levensstijl (zoals settelen, gezinsleven). Richt je tenslotte bij het daten vooral op de klik met elkaar. Zo geef je een relatie serieus de kans om te rijpen zonder enige druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *