Blog

Is het tegenwoordig moeilijker om een partner te vinden dan vroeger?

daten als vrouw zijndeSinds de opkomst van alle moderne online kanalen, maken we makkelijker dan ooit verbinding met vrienden, vage bekenden of doen we nieuwe contacten op. Het vinden van een partner moet dan toch vanzelf gaan?! Dat zou je denken, maar bij miljoenen singles is dit helaas niet het geval. Het is niet zo dat deze singles niet openstaan voor een nieuwe relatie, in tegendeel, velen willen best graag een relatie maar het vinden van de ware is lastig ondanks het feit dat de meeste van hen ook nog eens sociaal, aantrekkelijk en succesvol zijn.

Is het dan tegenwoordig lastiger om een partner te vinden? Nee, maar we zijn kritischer geworden. Vroeger was een relatie eigenlijk niets meer dan een zakelijke verhouding tussen twee mensen. Trouwen uit liefde en passie is tegenwoordig het sociale ideaal, en klasse is steeds minder belangrijk in de partnerkeuze.

Hoe vind je dan wel een partner?
1# Wijs niet te snel af
Vele van ons denken dat er maar één ware voor hen rondloopt. Gelukkig wijst de praktijk anders uit Je kan namelijk met meerdere mensen een speciale klik hebben en een duurzame relatie opbouwen. Het is belangrijk dat je je open stelt voor nieuwe mensen en de tijd neemt om hen beter te leren kennen en waarderen. Ware liefde op het eerste gezicht bestaat, maar meestal duurt het even voordat je de ware liefde herkent.

2# Beschik over een dosis zelfvertrouwen
Het is belangrijk dat je zelf ziet dat je een aantrekkelijker partner kunt zijn. Je kan nog zo succesvol, aantrekkelijk, geintresseerd en sociaal zijn, maar zonder zelfvertrouwen valt dit allemaal in het niets. Denk eens na over wat mensen in jou waarderen en kijk eens of er onterechte innerlijke overtuigen zijn waardoor jezelf gelooft dat je minder waard bent als partner.

3# Ga actief op zoek en leg zoveel mogelijk nieuwe contacten
Naast online daten, is het ook verstandig om na te gaan of er geen activiteiten zijn die jou aanspreken en waarbij je ook potentiële partners tegen kan komen. En als je dan iemand tegenkomt, wees dan niet bang om contact te leggen! Neem initiatief en stap op iemand af, ook al vind je het eng. En mocht je afgewezen worden, dan overleef je dit ook wel toch? Niet geschoten is in ieder geval altijd mis!

4# Laat genoeg van jezelf zien tijdens het daten.
Door de zenuwen kan het gebeuren dat je te gespannen bent of te weinig van jezelf durft te laten zien. Wees tijdens het daten niet teveel bezig met hoe je overkomt en wat anderen van je vinden. Let er ook op dat je niet teveel bezig bent met het beoordelen van de ander en of jullie wel goed bij elkaar passen. Dit gaat ten koste van de sfeer en het belangrijkste doel van een date, namelijk dat je het leuk en gezellig hebt met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *