Blog

Hoe maak je een goed (en scorend) profiel?

rood hartje van rozenblaadjes

Single Coach Nicole: Tijdens mijn telefonisch spreekuur als single coach bij PARSHIP krijg ik iedere maandagavond telefoontjes van leden die graag advies willen over hun profiel of bij het daten. Toen ik afgelopen maandag de telefoon opnam, schalde er een stem aan de andere kant van de lijn: ‘Ik betaal veel geld om lid te zijn van jullie datingsite en het levert me helemaal niets op’. Geen naam, geen kort hallo, hup meteen met de boodschap binnenvallen.

Toen ik mezelf voorstelde en aangaf wat ik tijdens dit consult kon betekenen, bleek ik te maken te hebben met Astrid, 62, lerares in het dagelijks leven. Ze kwam net uit de film en wilde haar ontevredenheid over haar lidmaatschap graag kwijt. Sinds oktober lid en nog geen enkele respons. Ik vond het interessant. De dame kwam me pittig over, ik was benieuwd naar haar profiel. Daarop besloot ik haar te vragen naar haar lidmaatschapsnummer.
Lidmaatschapsnummer? Nooit van gehoord! Ze had het ook niet bij zich, zo in de stad. Maar hoe zag Astrid dan voor zich dat ik haar kon helpen? Bij gebrek aan Lidmaatschapsnummer besloot ik haar te vragen op welke manier ze haar profiel had ingericht. Het antwoord was goed! Het was niet uitgebreid, maar ja, waarom moest zij dit nu invullen? Dat kon PARSHIP toch ook net zo goed doen.

Op mijn vraag wat voor foto’s ze van zichzelf bij haar profiel had gezet, gaf ze aan dat ze dit niet had gedaan, omdat ze geen idee had hoe ze dit moest doen. Een profiel zonder foto’s is geen sterk profiel. Als je geen foto’s bij je profiel hebt staan, roept dit onnodig vragen van de bezoekers van jouw profiel op. Gebleken is dat de gedachten die anderen bij het ontbreken van foto’s bij een profiel hebben, doorgaans geen positieve zijn.
‘Maar dat kunnen jullie toch voor me doen! Ik zou niet weten hoe het werkt!’ Ik wil Astrid graag  helpen en vertel haar dat het tot de mogelijkheden hoort om foto’s in te scannen en deze bij een profiel te zetten. Ze hoeft de foto’s alleen maar op te sturen, dan zorgen wij voor de rest.
Ik besloot Astrid op dat moment eerlijk terug te geven hoe ze in het eerste contact bij mij binnenkwam: bozig, aanvallend en weinig reflecterend op haar eigen houding en gedrag. Het is natuurlijk fantastisch dat je voor jezelf opkomt en als dingen niet zo gaan zoals je wilt, de koe bij de horens pakt, maar als je niet bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen profiel. Je kunt te allen tijde als Premium PARSHIP lid een gratis profiel check aanvragen. Je kunt me ook bellen voor advies, maar de eerste verantwoordelijkheid voor jouw profiel, ligt bij jezelf. En dat is maar goed ook, want normaal is niemand gemotiveerder dan jij zelf om er een mooi profiel van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *