Blog

“Hij had een andere film in gedachten” – en andere dating verhalen

Hoe meer er gedatet wordt, hoe meer typische verhalen zich voordoen. Hoewel het merendeel natuurlijk leuk en gezellig afloopt, zitten er soms ook hilarische of genante misperen tussen. Zo ook voor Marie (41)

Ze vertelt, in eerste instantie heel opgewekt:

“En zo was er ineens die juiste match! Een hele hoge puntenscore dus dat kon niet mis gaan! Een man met een respectabele baan, qua leeftijd ook compatible, leuke conversaties met hem via de email over onderwerpen waar mijn andere dating kandidaten weinig van af schenen te weten. Behoorlijk wat je dus noemt “open minded” en de interesse om elkaar te ontmoeten werd groter. Zo gezegd, zo gedaan.”

Klinkt toch wel alsof je dating avontuur volgens plan verloopt, Marie!

“We spraken af in mijn favoriete dating stamcafé op een doordeweekse middag. De eerste aanblik was dat hij er sympathiek uitzag, leuke krulletjes op zijn hoofd en goed verzorgd. Drie gezellige uren later die middag kwamen we tot de conclusie dat het de moeite waard was elkaar snel weer te zien. Ik opperde zelfs het idee om samen naar de film te gaan. En met een fijn gevoel namen we afscheid met een nette kus op de wang.”

Ok, ok, nog steeds leuk. We voelen wel een ‘maar’ aankomen…

“Meneer date had niet echt oog voor de film; terwijl zijn blik om de minuut afdwaalde richting mijn borststreek , speelde hij ondertussen zelf zijn eigen film in zijn hoofd af. Met mij in de hoofdrol. Af en toe tussen de scènes door, trachtte ik hem op onverwachtse momenten met luide stem mijn commentaar op de film te geven. Alleen maar om hem op te schrikken tijdens het staren naar mijn buste, maar dit mocht ook niet baten. Ik voelde me steeds ongemakkelijker, kreeg het warmer en voelde steeds meer de neiging om mijn flesje drinken over hem leeg te gooien. Zover kwam het gelukkig niet. Ineens was daar de aftiteling van de film. Gehaast deed ik alsof ik een heel dringend berichtje op mijn mobiel zag en vluchtte zowat de bioscoop uit. Nee, geen afspraakjes meer voor mij en mister Peepshow. Zijn film kreeg geen vervolg…”

Zucht. Mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *