Blog

Een heerlijke vakantie gehad? Zo pak je door!

Iedereen kent het wel. JeSingle coach Nicole gespreksonderwerpen bent heerlijk op vakantie geweest en je zit vol goede voornemens: je gaat nu eindelijk die cursus doen, je gaat je huis die opknapbeurt geven of …je gaat van je wens om een partner te vinden, serieus werk maken. Het inschrijven op een goede datingsite is natuurlijk een prachtig begin, maar graag geef ik je nog drie tips die het verschil gaan maken in je zoektocht naar een partner.
Daten is een topsport
Zeker als je een lange tijd niet met daten bent bezig geweest, mag je daten niet onderschatten. Het lijkt een ware topsport. Niet alleen kost daten tijd, geld en energie. Je hebt er ook een echte winnaarsmentaliteit voor nodig. Zorg er daarom voor dat je je hoofd goed vrij hebt van beslommeringen zodat je het daten goed de aandacht kan geven. Wist je trouwens dat topsporters winnen door hun kwaliteiten te ontwikkelen? Wat zijn jouw kwaliteiten en hoezeer ben jij je van deze bewust?

Wie goed doet, die goed ontmoet!
Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar toch noem ik dit. Zorg ervoor dat je goed in je vel zit. Dat is namelijk echt de sleutel om de juiste mensen te ontmoeten. Als je lekker in je vel zit, gaat contact maken eenvoudiger, zelfs als je niet de meest extraverte persoon bent. Als je jezelf niet optimaal voelt, ga dan na wat heb je nodig om je goed te voelen? Kijk dus niet naar wat er niet goed gaat. Kijk naar wat je nodig hebt.

Succesvol daten is geen geluk!
Kun jij je soms ook zo verbazen hoe sommige mannen of vrouwen probleemloos een partner lijken te vinden, terwijl jij het gevoel hebt te lopen stuntelen. Hebben die anderen soms meer geluk? Of heb jij gewoon domme pech? Uit onderzoek is gebleken dat jouw succes voor 99% bepaald wordt door je houding en , slechts 1% door geluk! Wat deze houding precies inhoudt, is te lang voor deze blog, maar een aantal ingrediënten zitten er zondermeer in: een positief en realistisch zelfbeeld, een positief beeld van de wereld en jouw leven, een duidelijk beeld van wat je echt nodig hebt in een relatie en een goed ontwikkeld waarderend vermogen.

Een waarderend vermogen is de kunst om alles wat je tegenkomt, goed of slecht, voor je te kunnen laten werken: zeg maar een ‘glas half vol mentaliteit’: je weliswaar niet bepalen wat er op je pad komt, wel hoe je ermee omgaat! De ervaring leert dat met name het laatste onderdeel behoorlijk onderschat wordt. Maar nu je weet wat je nodig hebt….kun je heerlijk aan de slag.

Ik wens je veel plezier, want het succes bepaal jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *