Blog

Ervaring van PARSHIP-lid Suzan: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Ervaring van SuzanHet oog wil ook wat tenslotte. In een vorige blog refereerde ik er al aan, hoe presenteer je jezelf? Het begint dus eigenlijk al bij het feit dat je graag een beeld wilt hebben van de persoon met wie je communiceert. Het gaat hier tenslotte om de zoektocht naar de ware liefde, naar de ideale man of vrouw, naar een potentiële nieuwe partner. En dan wil je ook weten of het visueel klikt.

Wat te doen met profielen waar geen foto op staat? Klik je daar dan domweg voorbij en bekijk je alleen profielen mét foto? Of kijk je naar het matchpercentage en lees je toch hetgeen die persoon heeft ingevuld bij de verschillende punten. Ik ben daar namelijk best wel nieuwsgierig naar en heb dan altijd maar weer de hoop dat er een verschrikkelijk lekker ding achter het profiel schuil gaat.

Maar is die hoop gerechtvaardigd of is het naïef dat ik er zo over denk.

Blote lijven
Want op wat voor manier wil je iemand graag zien? Men laat zich graag zien in gezellige situaties met vrienden, tafelen, wijntje, biertje. Of op vakantie, blote lijven in een zonovergoten omgeving, liefst met palmbomen of andere exotische accessoires (maar wil ik die blote lijven wel zo zien?). Ook veel gezien zijn de foto’s in sportieve cabrio’s, op de motor, mountainbike of in andere sportieve pose. Hangend of klimmend aan een berg, in een parachute of aan het (water)skiën.

Zelden zie je iemand hangend op de bank, omdat je gewoon je dag even niet hebt. Zo af en toe zie je een foto langskomen waarop ook kinderen staan, wel zo gezellig maar willen je kinderen dat ook?

En in dezelfde context – hoe wil ik graag mezelf presenteren? Welke eerste indruk wil ik dat die ontzettend leuk man van mij krijgt?

Teleurgesteld
Ik vind het altijd erg leuk om na een paar leuke berichtjes mijn foto’s vrij te geven. Spannend ook! En dan toch een tikje gespannen afwachten hoe de andere partij reageert. Wat hij van mijn foto’s vindt, maar nog belangrijker, wat hij van mij vindt!

Want dat hij me leuk vindt, daar mag toch geen twijfel over bestaan, anders waren we niet in contact met elkaar.

Daarnaast vraag ik me soms wel eens af, op welk moment geef je je foto’s vrij? En laat je het hem eerst doen, of doe je het heel spontaan uit jezelf? Het is mij wel eens overkomen dat ik mijn foto´s vrij gaf en daarna helemaal niets meer hoorde. Dat ik teleurgesteld was, is mild uitgedrukt. Leuk is dat absoluut niet.

Maar die keer dat ik iemand trof die laaiend enthousiast was, dat blijft me ook bij en daar beleef ik erg veel plezier aan. Want plezier is toch wel erg belangrijk. Naast de spanning van het kennismaken met een onbekende maar misschien wel ontzettend leuk persoon, blijft die nieuwsgierigheid naar zijn of haar looks. Het oog wil tenslotte ook wat, eerlijk is eerlijk.

Tot de volgende!
Suuz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *