Blog

Ervaring van PARSHIP-lid Suzan: Leugentje om bestwil?

Ervaring van SuzanNa een korte pauze ben ik er weer. Op vakantie geweest in het hoge noorden met mijn kinderen en genoten van zon, zee en veel uitstapjes. Op mijn werk heb ik het druk, een gemotiveerde stagiair zorgt er voor dat mijn dagen goed gevuld zijn. Hij is erg enthousiast en vind het onbegrijpelijk dat ik mijn leven deel met alleen ‘maar’ mijn kinderen. ‘Samen is toch veel leuker!’, vertelt hij mij, als 21-jarige vrijgezel genietend van al het vrouwelijk schoon en de zomer in het vooruitzicht.

Ja, samen is veel leuker en ja, ik wil ook best graag weer een relatie met een leuke man. Het liefst natuurlijk een prins op het witte paard, mag ook een zwart paard zijn. Hij mag ook piraat zijn, een prins is misschien wat te lieftallig. En dus lees ik de profielen en wat men over zichzelf vertelt aan mij, aan de lezer die langskomt.

Ongeveer een maand geleden las ik in de krant een artikel over datingsites. Singles blijken te liegen in hun profiel om op die manier een zo mooi mogelijk beeld van zichzelf neer te zetten.Vooral het gewicht kan vaak met een korreltje zout worden genomen. Ai. Ook leeftijd, rookgedrag en opleidingsniveau blijken een geliefd onderwerp om een draai aan te geven. Vervolgens blijkt uit hetzelfde artikel dat 60% al bij een eerste date door de mand valt. Ongelooflijk toch eigenlijk?

Hoe eerlijk ben jij in je profiel?
Ik ben eerlijk. Misschien wel opnieuw een beetje naïef, maar waarom de dingen mooier maken dan ze zijn? Ik ben toch van mezelf al mooi genoeg? Goed, mijn gewicht is niet iets om aan de grote klok te hangen, maar ik ben dan ook erg gelukkig met de beschrijvingen die PARSHIP biedt op dit gebied. Opleidingsniveau is een leuke om mee door de mand te vallen. Je valt al snel door de mand als er een grote kloof zit tussen hetgeen je hebt verteld en hetgeen je werkelijk gedaan hebt. Meestal alleen al tijdens het communiceren – je kan elkaar wel lezen en horen maar vaak niet verstaan.

Een leugentje om gewicht heb ik bij een ontmoeting ervaren in het verleden. De beste man had aangegeven een normaal postuur te hebben en dat is waar ik voor val. Ik houd niet van volle mannen. ‘Ik heb zelf al genoeg’, zeg ik dan gekscherend, maar dat heeft wel een kern van waarheid.
De man in kwestie was zelfs niet volslank. Hij was meer dan een zwaargewicht en dat was teleurstellend. Hij begreep bovendien niet dat ik daar zo’n punt van maakte, ligt dat aan mij?

Als ik er achter kom dat iemand niet eerlijk is in zijn profiel, dan ben ik er klaar mee. Geen discussie over mogelijk. Als je daar al niet eerlijk bent, hoe eerlijk ben je dan binnen een eventuele relatie? Dus in mijn ogen is een leugen(tje om bestwil) not done. Wees eerlijk en jezelf, zoals jij dat ook van een ander zou willen.

Wat vinden jullie?
Tot de volgende!
Suuz

Suzan is de vaste blogger op het PARSHIP Blog. Haar foto is wazig, net als op haar PARSHIP-profiel. Ze schrijft over haar ervaring met het daten op PARSHIP en alles wat erbij komt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *