Blog

Ervaring van PARSHIP-lid Suzan: De wereld van PARSHIP

Dit is Suzan, de nieuwe blogger op het PARSHIP Blog. Suzan’s foto is wazig, net als op haar PARSHIP-profiel. Ze schrijft over haar ervaring met het daten op PARSHIP. Deze keer vertelt ze over haar eerste stappen op onze datingsite:

Een week ben ik inmiddels lid van PARSHIP en vol enthousiasme ben ik alle mogelijkheden aan het verkennen.

Inschrijven
Iedereen wordt bij inschrijving geconfronteerd met een serie treffende vragen die je doen nadenken over hoe je eigenlijk in het leven staat. Het duurt langer dan 10 minuten en bovendien wil je soms meer antwoorden geven dan je mag invullen. Kiezen is moeilijk!

Na alles ingevuld en afgerond te hebben, mag je de laatste hand leggen aan je profiel. In elk geval een foto erbij, ik ben van mening dat dat belangrijk is. Uiterlijk is op zich niet belangrijk, maar het is wel de eerste indruk als je elkaar ziet. En daarmee ook de wetenschap of je elkaar aantrekkelijk vindt, of er een zekere aantrekkingskracht is. Het weegt bij mij dus ook mee als de ander geen foto op zijn profiel heeft.

En dan heb ik mijn profiel volledig ingevuld! Ik ben natuurlijk meteen nieuwsgierig naar de resultaten op mijn persoonlijkheidsprofiel en kom tot de ontdekking dat de uitkomsten verrassend goed kloppen. Dit is echt leuk!

Afstand van de partnervoorstellen
Daarna kun je kijken naar de ‘partnervoorstellen’ en het is leuk om te zien dat zelfs daar met een balkje aangegeven staat in hoeverre zijn profiel matcht met het mijne. Om het wat selectiever te maken kun je één en ander specificeren zoals de provincie waar hij vandaan mag komen. In mijn geval toch wel een voorwaarde omdat ik zelf in een uithoek woon. Maar waar trek ik de streep? Persoonlijk vind ik 100 km afstand best veel, maar misschien loop ik daarmee wel die ene leuke heer mis. Dilemma.

Ontdekking! PARSHIP heeft een app voor op mijn iPhone, geweldig. Ik heb de app dus meteen in gebruik genomen en de leukste ontdekking is wel dat hij mijn geselecteerde criteria onthoudt bij inloggen. Blij klik ik de verschillende profielen aan die voor mij geselecteerd zijn en ontdek daarmee dat de betreffende heren ook zien dat ik ze bezocht heb. Daardoor komen ze op mijn profiel terecht en opeens komt er dan ook een bericht in mijn inbox.

Eerste contact en…zijn foto!
Mijn eerste online contact is gelegd! Spannend en leuk, ik ben nieuwsgierig. Het is een Brabander die achter elke zin ‘hihi’ zet waardoor ik hem niet zo heel serieus neem. De mailwisseling is wel leuk en er lijkt een klik te zijn. Nieuwsgierig naar zijn foto, geef ik alvast mijn foto vrij. Hij reageert uitgelaten en ik krijg de indruk met een jonge hond te maken te hebben. Heel fijn als iemand zo positief op je foto reageert, voelt veelbelovend en geeft hoop. Het is alleen wel jammer dat ik hem vervolgens een paar keer moet vragen zijn foto vrij te geven. Ik had verwacht dat mijn vrijgave een wisselwerking zou hebben maar dat blijkt helaas niet zo. Nadat ik zijn foto heb gezien, denk ik te snappen waarom. Hij staat hossend en feestend carnaval te vieren met vrienden en veel bier. Een feestbeest dus.

Het brengt mij vervolgens bij de vraag wat voor foto (en tekst) je op je eigen profiel zet. Welke indruk wil je van jezelf geven? Die allereerste indruk, hoe belangrijk is dat? Hoe wil je graag gezien worden en misschien nog belangrijker, hoe wil je liever niet gezien worden?

Tot de volgende!
Suzan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *