Blog

Ervaring online daten; PARSHIP-lid Harold vertelt

Afgelopen tijd ben ik niet heel erg actief geweest op PARSHIP, maar nu het weer toch noopt tot binnenblijven ben ik er maar weer eens ingedoken… Oei, mijn profiel moet nodig weer eens worden afgestofd en/of opgedofd. Nul bezoekers van mijn profiel in de laatste zeven weken vraagt toch om ferme maatregelen.

Zelfs mijn status is nog onveranderd, foei… een doodzonde in de marketingwereld. De marketingwereld? Ja, tenslotte is een datingsite een medium, of liever gezegd, een podium, om jezelf te vermarketen.

Het marketingverhaal begint met beeldmateriaal, maar vervolgens is het tekst, tekst, tekst. Eerst weet je niet waar je moet beginnen, maar gelukkig zijn daarvoor een aantal standaardvragen om je CV in te vullen. Vervolgens wordt er gevraagd om iets over jezelf te vertellen. En dit is het punt waar je kunt excelleren, namelijk door jouw eigenheid te tonen. Te vaak zie ik hier de zoetsappige verhaaltjes dat men houdt van wandelen met de cavia, op de bank zitten met de chiwawa, op de bank zitten en een boek lezen met een goed glas wijn en een chiwawa, etc… daarmee val je dus niet meer op want dit staat dus in merendeel van de profielen, en dit is ook niet wat je uniek maakt. Over het algemeen houdt iedereen van ‘rust op z’n tijd en af en toe uit de bocht vliegen’…

Iedereen heeft bepaalde kernkwaliteiten die hem of haar uniek maken. Vakgebieden, ervaringen of andere passies waarvan je ogen gaan twinkelen als je daarover vertelt. Dat zijn de dingen waar je gelukkig van wordt, en bovenal… dat zijn de elementen waardoor jij opvalt en excelleert boven anderen, en dat zal zeker opvallen bij jouw (ideale) match!  Want hij of zij voelt zich hierdoor aangesproken.
Dit is eigenlijk hartstikke vanzelfsprekend en volstrekt natuurlijk. Het is zelfs zó natuurlijk dat we niet meer zien dat we daar gelukkig van worden!

Kortom, schroom niet en laat zien wat je echt bezig houdt en gelukkig maakt!

 Zo, nu maar eens m’n status updaten…

Harold (NLKGN0YT)

U kunt hieronder reageren op Harold’s blog. Persoonlijke berichten aan Harold stuurt u naar: blogredactie@parship.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *