Blog

Eerste date: de man betaalt de rekening

Wie betaalt de rekening?Single dames, laat de man de rekening van jullie eerste dinerdate gerust betalen. Want dat vindt hij helemaal niet erg, zo blijkt uit een onderzoek van PARSHIP. Dik 36 procent van de mannen vindt dat zij horen te betalen; ‘ik ben nu eenmaal ouderwets’. Van de vrouwen is slechts 13 procent het hiermee eens.

Het is een beproefd concept: chique dineren in een restaurant tijdens de eerste date. U eet, drinkt, lacht en praat – tot de enigszins prijzige rekening op tafel verschijnt. De meerderheid van zowel de mannen (47 procent) als de vrouwen (64 procent) weet wat te doen. Ze tasten beiden in de buidel om de rekening eerlijk te delen. Maar zoals gezegd is de single heer ook niet te beroerd om zijn tafeldame te trakteren – ‘omdat het nu eenmaal hoort’. Galant is hij ook, want slechts 2 procent laat de dame betalen met de belofte dat hij een volgend etentje voor zijn rekening zal nemen.

De ander laten betalen, dat valt wel bij beduidend meer single dames (16 procent) in de smaak. Blijkbaar staan ze boven het ouderwetse idee van de betalende man, maar mag hij over de brug komen als ze er later wat voor kunnen terugdoen in de vorm van een tweede dinerdate. ‘Jij betaalt nu, ik de volgende keer’. Heel zakelijk gedacht van ze, helemaal als die eerste dinerdate niet voor herhaling vatbaar is. Verder zegt 8 procent van de vrouwen dat het diner moet worden betaald door degene die het initiatief nam voor de date. Van de mannen is 14 procent het daarmee eens.

2 gedachten over “Eerste date: de man betaalt de rekening

  1. Nadine

    ‘Mannen vinden het helemaal niet erg om de rekening te betalen’: 36% is nog altijd een minderheid. Ik dring er op aan om de helft te betalen. Dan voel ik me ook niet verplicht om een tweede date af te spreken om de ‘investering’ te compenseren.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *