Blog

Drie woorden waarmee jij jezelf duidelijk neerzet!

Je hebt het besluit genomen: Ik schrijf me in op PARSHIP. Gefeliciteerd! Een mooi besluit, zeker als je voornemen is om in 2016 online je partner te vinden! In de komende blogs besteed ik aandacht aan de belangrijkste succesfactoren van jouw profiel.

De basis is PRIL
Jouw profiel moet minimaal de volgende eigenschappen hebben: positief, realistisch, integer & luchtig. Deze eigenschappen vormen de basis van een goed renderend profiel.

Bovenaan jouw profiel heb je de mogelijkheid om een aantal eigenschappen aan te klikken. Deze staan direct onder jouw beroep.

Hans heeft hier open-minded, ondernemend en positief als eigenschappen over zichzelf genoemd. Als ik hem vraag wat hij hiermee bedoelt, geeft hij aan dat hij het leuk vindt als andere mensen andere meningen hebben, dat hij graag in het weekend actief is en dat hij een half glas vol mentaliteit heeft. Dat is mooi, maar hoe vertaalt zich dat in een relatie? Daar had Hans nog niet aan gedacht.

Mijn tip is: als je bepaalde eigenschappen uitkiest, is het ook zaak dat dat je deze kort toelicht in het persoonlijk citaat. Wat jij namelijk bedoelt met open-minded, zou voor een anders misschien wel eens iets heel anders kunnen zijn. In Hans’ geval was de beschrijving als volgt:

Ik vind het heerlijk om het initiatief te nemen om in het weekend iets te doen. Ik ben geïnteresseerd in jouw mening en naar de achterliggende motivatie. Mij krijg je niet snel negatief. Ook als het even tegen lijkt te zitten, herpak ik mezelf meteen.

Op mijn tweede vraag: ‘Wat zou jouw ideale vrouw zo in jou waarderen?’ valt Hans stil. Hoezo moet ik door de ogen van mijn ideale vrouw kijken. Nou, bijvoorbeeld, omdat als je niet de dingen noemt die voor haar belangrijk zijn, ze niet gaat reageren.

Hans is naast bovengenoemde eigenschappen ook nog sportief, loyaal en empathisch. Ook weer mooie eigenschappen met een eigen lading. Hans is zelf op zoek naar een lekker eigenwijs sportief maatje met wie hij heerlijke wandel en fietstochten kan maken, steden kan bezoeken.Kijkend door haar ogen, dan zijn bepaalde eigenschappen van Hans meer relevant dan anderen.

Wil je dus het maximale uit jouw profiel halen. Kruip dan echt in het hoofd van de partner naar wie jij op zoek bent. Kijk door zijn of haar ogen naar jouw kwaliteiten in relaties. En vergeet ze dus in tweede instantie niet toe te lichten in het persoonlijk citaat. Zo krijgen ze een betere lading en is het voor anderen duidelijk wat jij ermee bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *