Blog

Drie tips voor het eerste telefoongesprek na online dating

het eerste telefoongesprekOK, u hebt dus via online dating leuk contact met iemand. U bent er beiden over uit: misschien zit er meer in ’t vat. Maar tussen de eerste mail en de eerste kop koffie in dat leuke tentje om de hoek, besluit u eerst eens te bellen met elkaar. Spannend! Lees hier drie tips om uzelf te verkopen tijdens dat telefoongesprek!

Klinkt de ander wel zoals u verwacht had? Reageert hij/zij net zo ad rem als in de mailtjes? We kunnen ons voorstellen dat dit een spannend moment is. Daarom hebben we drie tips om dit telefoongesprek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Misschien hebt u straks wel uw droomman/vrouw aan de lijn?

Comfortabel
Ga op een comfortabele plek zitten; ergens waar u zich het prettigst voelt. Zorg ook dat u niet elk moment gestoord kunt worden. Laat dus op tijd de hond uit, zet de televisie uit en zet uw mobiel op stil (of als u mobiel belt, uw vaste lijn even van de haak). Loopt u het liefst tijdens het bellen; zorg dat u nergens over struikelt.

Lachen
U zou het misschien niet zeggen, maar de ander merkt het als u (glim)lacht, ook al kan hij/zij u niet zien! Lach dus gerust, zolang het niet allesoverheersend is en u daarmee de ander ‘in de rede valt’. Bovendien zorgt een gezonde dosis lachen er ook voor dat u met een goed gevoel belt.

Als het stilvalt
Valt het gesprek eens stil? Kan gebeuren. Dit is makkelijk op te lossen door over iets triviaals te beginnen (het weer, die ene film, wat u nou toch meemaakte op het station). Smalltalk werkt! Maar stel gerust ook vragen over dingen die u wilde weten van de ander. Maar vermijd de valkuil van gesloten vragen. “Had je een leuke dag”, is simpel te beantwoorden met ‘ja’. Vraag dus liever: “wat heb je vandaag gedaan”…

De belangrijkste tip is overigens de meest voor de hand liggende. Blijf uzelf. Dan komt het helemaal goed, met dit bruggetje van online dating naar de allereerste date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *