Blog

Dating dilemma: wat voor bericht stuur jij?

het eerste telefoongesprekJe hebt een leuke single leren kennen op een datingsite. Jullie spreken af, doen een gezellig bakje koffie in het herfstzonnetje op terras. De klik was er, jullie nemen afscheid en dan?

Een alom bekend cliché is natuurlijk de “3 dagen regel”. Even je date laten wachten en smachten naar een berichtje. Die regel is inmiddels achterhaald, maar goed, dat ene berichtje na die leuke date die jullie hadden, die blijft wél belangrijk. Want afgezien hoe lang je wacht, rekent je date je af op wát je stuurt. Dat blijkt ook wel uit onderzoek van TNS. Even wat leuke feitjes op een rij:

Wist je dat zowel mannen als vrouwen gemiddeld 41 minuten nadenken over wat ze sturen? En terecht, want dat whatsappje of smsje bepaalt of er een tweede date aan zit te komen. Bedenk dus goed wat je stuurt; een ogenschijnlijk leuk woordgrapje kan je date afschrikken. Of je bent te zakelijk en je afspraakje verwacht juist een persoonlijk en lief berichtje. Nederlandse vrouwen dumpen hun date massaal (67,2%) als hen het ontvangen post-date bericht niet bevalt. Onze mannen zijn iets milder (41,6%), zo blijkt in het onderzoek.

Wie stuurt wat wanneer dan?
Goed, je weet nu dat je op je bericht moet letten. Dan is de vraag; wacht je tot de ander wat stuurt of neem je zelf het initiatief? Van de Nederlandse dames vindt 43% het prettig als haar date dat doet. De mannen kan dat wat minder schelen: 70% zegt dat het niets uitmaakt.

Zoals gezegd is de 3-dagen-regel achterhaald, maar wanneer sturen we dan wel een appje? Slechts 4,2% van de Nederlandse mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, verstuurt direct na de date een bericht. Ruim 25% verstuurt de volgende dag een berichtje.

En dan zal je als man maar denken het initiatief te nemen, 1 dag te wachten en een smsje te sturen; blijkt dat je date dat helemaal niet op prijs stelt: want 22% van de vrouwen aangeeft niet via een mobiele telefoon met hun date te willen communiceren na een eerste date. De mannen houden juist wel van mobiele aandacht: slechts 5% wil geen tekstberichtje na een eerste date.

Heb jij bepaalde sms-regels of een speciale whatsapp-tactiek? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *