Blog

Dating Advies: Single en alleen op Valentijnsdag?

Maak Valentijn jouw dag van het jaar!
Valentijnsdag zou in het teken moeten staan van liefde en geluk, maar is voor vele singles een teleurstelling. Hoewel de uit Amerika overgewaaide feestdag vaak wordt afgeschilderd als een commerciële truc, zien we ook hier in Nederland dat het vieren ervan steeds populairder wordt.

Voor veel vrijgezellen is het dan ook een dag waarop zij geconfronteerd worden met de afwezigheid van een partner, en de bijkomstige gevoelens van eenzaamheid en zelfmedelijden.

Pfoe, dat klinkt heftig: alleen zijn op de dag van de liefde. Maar single zijn (of Valentijnsdag) is toch helemaal geen reden om je slecht te voelen? Grijp deze dag eens aan om te vieren hoe mooi het leven is! Wij geven je hier een aantal tips om de dag met een lach en een heerlijk gevoel door te komen:

 1. Onthoud: een relatie bepaalt niet wie je bent, dat doe je zelf!
  Of je nu vrijgezel bent, of al jaren met dezelfde partner bent: net als je beroep is het hebben van een relatie alleen een kenmerk van je leven. Het zegt niets over de persoon die je bent. Laat je leven en geluk dan ook niet bepalen door dit ene feitje.
 2. Ga wat leuks doen op Valentijnsdag!
  Plan leuke dingen om te doen, en vermijd alles wat met liefde en koppels te maken heeft. Ga gezellig eten bij (single) vrienden, of nodig wat mensen uit om een film te kijken. Vooral als je nog niet zo lang single bent en wel gewend was om Valentijnsdag te vieren, is het een aanrader om hier zorgvuldig te plannen en afleiding te zoeken.
 3. Wil je geen single meer zijn? Doe er iets aan!
  Besteed je Valentijnsdag nuttig: ben je klaar voor een (nieuwe) relatie? Ga dan actief op zoek naar een leuke contacten! Dat kan natuurlijk het best al van tevoren, zodat je op Valentijnsdag een eerste date kunt hebben. Ga eens bij jezelf te rade: ontmoet je genoeg nieuwe mensen? Maak goede voornemens voor dit jaar, schrijf ze op en evalueer ze volgend jaar. Leuke ideeën: knoop gesprekjes aan met iemand die je niet kent, start met online daten (natuurlijk op PARSHIP), of ga op een speeddate.
 4. Verwen jezelf.
  Je hebt natuurlijk geen partner nodig om op Valentijnsdag eens flink in de watten gelegd te worden. Trakteer jezelf op een heerlijke doos chocola, een dagje sauna, een avondje vroeg naar bed met een mooi boek of ga in bad met een heerlijk wijntje. Besteed de tijd en het geld dat je normaal misschien kwijt was geweest aan een partner nu gewoon aan jezelf!
 5. Maak er een verrassing van!
  Stuur je beste (single) vrienden en vriendinnen een Valentijnskaart met uitnodiging voor het feest van het jaar: een heerlijk diner bij jou thuis met het liefde als thema. Of verras je liefste familie met een bezoekje en zelfgebakken taart. Je kunt ook iets ondernemen door iets goeds te doen voor de samenleving: Zingeving Zuidas is daarvan een mooi voorbeeld. Zij organiseren dates tussen young professionals van de Zuidas en oudere mensen. Hier lees je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *