Blog

Ex ontvrienden op social media?

uw profiel op een dating siteRecent wetenschappelijk onderzoek suggereert dat de verwerking van een verbroken relatie lastiger wordt wanneer u vrienden blijft met uw ex op social media. De Amerikaanse psychologe Juliana Breines toont met haar onderzoek onder 464 personen aan dat vrienden blijven met je ex op sociale media tot heel wat meer stress leidde, meer negatieve gevoelens opriep en een lagere persoonlijke groei betekende. De resultaten van haar onderzoek geven aan dat bij mensen die hun ex verwijderd hadden op hun social media kanalen sneller van de breuk geneesde en vaker met een gevoel achterbleven dat de relatie goed is afgerond.

Social media heeft zowel positieve en negatieve effecten op relaties. Zo is verliefd worden een stuk gemakkelijker geworden, middels social media komt men veel sneller en gemakkelijker in contact komt met elkaar. De keerzijde hiervan is, is dat wanneer de liefde door een van beide beëindigd wordt de persoon die met verliefde gevoelens achterblijft constant geconfronteerd wordt met zijn of haar ex. Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp noem het maar op, er zijn vele kanalen waarop u het leven van uw ex nog dagelijks in de gaten kunt houden.

Iedereen verwerkt liefdesverdriet op zijn eigen manier. Voor de één werkt het ontvrienden van van zijn of haar ex op social media wel, voor de ander niet. Toch hangt het volgen van een ex-partner op social media samen met een slechter emotioneel herstel en een beperktere persoonlijke groei. Daarom is het vermijden van de ex-partner zowel offline als online mogelijk de beste remedie voor een gebroken hart.

Mocht u het contact met uw ex vermijden moeilijk vinden dan zijn er een aantal apps die u hirbij kunnen helpen:
-Eternal Sunshine
Deze app is handig voor als u geen statusupdates meer wilt zien van uw ex, maar verder niet wilt blokkeren of verwijderen op Facebook. Deze app gaat iets verder dan de gewone ‘hide’ functie op Facebook, omdat deze app ook vrienden van uw ex en hun foto’s voor u verbergt.
-Killswitch
Deze app helpt u met alles (maar dan ook echt alles) te verwijderen wat u en uw ex afgelopen tijd hebben uitgewisseld op Facebook. Zo kunt u heel gemakkelijk alle foto’s, lieve wallposts en gedeelde filmpjes verwijderen. Gaat een stuk sneller dan alles handmatig te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *