Blog

Millie & online dating: Ben je single of bezet?

Single blogster Millie die ene leuke man

Sta je ook weleens te praten met iemand, gewoon gezellig? Jullie hebben een geanimeerd gesprek, maar het is niet dat je meteen denkt ‘die vind ik super leuk’. Niet op die manier, in ieder geval. Het is gewoon leuk, hij zou zo een goede vriend kunnen zijn. Ik heb dat vaak op vrijdagavond als ik in de kroeg sta. Meestal begin ik de vrijdagmiddagborrel met een groepje vriendinnen, maar naar mate de avond vordert staan de meesten van ons wel met een man te praten.

In zo’n gesprek is er dan weleens een awkward moment. Als de man ‘het’ ineens laat vallen. BOEM. Midden in het gesprek. Het valt zo tussen ons in. Het ligt daar en ik kan er niet omheen. Hij zegt: ‘dat heeft mijn vriendin ook’. Of: ‘ja, leuk, dat doe ik ook elke zondag met mijn vrouw…’ Blijkbaar vond hij het nodig om ‘de partner’ te noemen. Echt! Waarom? We waren gewoon gezellig aan het praten. Verder niets! Of ja, in ieder geval nóg niets.

Waar zijn mijn vriendinnen?

Hoe moet ik hier op reageren, zonder dat ik laat merken dat ik me enorm aangesproken voel? Alleen maar omdat ik single ben. Hoe kan ik duidelijk maken dat dit gesprek gewoon gezellig is en het me niet te doen is om deze man binnen te hengelen? ‘Goh, leuk’, weet ik nog net uit te brengen, met een gemaakte glimlach. Mijn blik gaat naar de bar. Dit gesprek is bijna ten einde. Dat heeft meneer wel duidelijk gemaakt met zijn opmerking. Waar zijn mijn vriendinnen?

Wat ik me afvraag: waarom heeft deze man de behoefte om zijn vriendin in het gesprek voor te laten komen? Tuurlijk, als ze een sleutelrol speelt in het verhaal, bijvoorbeeld als ze zijn leven heeft gered toen hij aan een rots hing, dan begrijp ik het. Dan is het een essentieel detail dat niet achterwege gelaten mag worden. Maar daarbuiten zie ik de toevoeging van haar rol in het gesprek niet. Hij heeft het ook bewust gedaan, zijn vriendin noemen. Hij weet donders goed dat het iets teweeg brengt bij zijn gesprekspartner én invloed heeft op het gesprek.

Ik ben natuurlijk niet achterlijk. Misschien dacht hij, aiii dit gesprek is wel heel gezellig. Voordat dit meisje wat gaat denken, moet ik maar gauw zeggen dat ik niet meer beschikbaar ben. Maar hoe het op mij over komt is: ‘zeg chickie, ik weet niet wat je je allemaal in je hoofd haalt, maar ik ben bezet. Dus maak je maar geen illusies, dit is een niet begaanbaar terrein’. Terwijl ik gewoon gezellig stond te praten met een leuke man in de kroeg. Pff, wat denkt ie eigenlijk wel?! Alsof ik, omdat ik geen relatie heb, sowieso achter iedereen aanzit waarmee ik een praatje maak? Belachelijk!

Vriendinnen van mij kiezen partij voor de man in kwestie, als ik hen het verhaal vertel. ‘Wat als je uren met iemand staat te praten en hij vertelt het überhaupt niet! Dan heb jij het idee dat hij misschien wel geïnteresseerd is.’ Daar hebben mijn vriendinnen ook wel een punt. Hoe lullig is het als je super leuk met iemand staat te praten – zeg maar de hele avond – en hij zegt aan het einde van de avond, oh ik moet gaan, mijn vriendin wacht thuis op me.’ Dat is ronduit gemeen!

Lig ik nog in de markt?

Zoiets noem ik een typisch gevalletje van ‘even checken of ik nog in de markt lig’. Wat heel veel bezette mannen doen, kan ik je vertellen. En wat doe ik, eigenlijk? Vertel ik dat ik geen relatie heb? Hoe zou hij reageren als ik zeg: ‘ja, ik ben alleen en heb dus het hele weekend voor mezelf.’ Denkt ie dan: oeh oppassen, die is wanhopig! Of denkt ie: bingo, scoren die hap?! En ja, het is eigenlijk ook wel weer duidelijk als de kaarten open op tafel liggen. Ik vind het een mijnenveld, het onderwerp single of bezet.

Een gedachte over “Millie & online dating: Ben je single of bezet?

  1. Mark Tilburgs

    Als jullie het hebben over dagdagelijkse zaken dan speelt zijn vriendin/vrouw wel degelijk een rol, want zij maakt deel uit van zijn dagdagelijkse leven.

    Dat hoeft geen andere reden te hebben. Dat kan, maar dat hoeft niet. Dat zijn dingen die je zelf in je hoofd creëert en waar je het gokken naar hebt.

    Ofwel benoem je de olifant in de kamer en spreek je hem daar over aan ofwel leg je dit naast je neer zonder je er druk over te maken.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *