Blog

8 tips voor het eerste telefoongesprek

het eerste telefoongesprek

Het eerste telefoongesprek met een online flirt is altijd spannend. En dat is een goede zaak: opwinding zorgt voor de juiste stemming. Het kan echter ook een belemmering zijn. Om goed voorbereid het gesprek in te stappen en niet teleurgesteld te worden, lees hier onze tips voor het eerste telefoongesprek.

1. Cheer up!

Ging je stotteren en heb jij het gevoel dat je niet goed overkwam? Het eerste telefoongesprek met een vreemde is lastig, vooral als het gaat om het elkaar beter leren kennen en een stapje verder te gaan in jullie ‘relatie’. Vertrouw jezelf! Een telefoongesprek is een goede filter. Iemand die zwijgzaam is per mail kan opleven tijdens een telefoongesprek en zijn/haar ware charme laten zien.

2. Denk aan de situatie van de ander

Dat alles goed gaat met jou, wil niet zeggen dat dat ook zo is met jouw gesprekspartner. Misschien is net onaangekondigd een tante uit Frankrijk in het ziekenhuis beland. Als je aan het begin van het gesprek even vraagt hoe het gaat, bespaart jou dat een teleurstelling als jouw gesprekspartner kortaf is.

3. Een beetje opwinding is goed

Het kan geen kwaad om een beetje zenuwachtig te zijn. “Opwinding is normaal in dergelijke situaties en werkt ook positief. Als je toegeeft dat je enthousiast maar ook zenuwachtig bent, zul je meer sympathie en zelfs een goede eerste onderwerp hebben voor het gesprek,” zegt onze Duitse PARSHIP single expert en auteur Eric Hegman. Echter, als je je realiseert dat het teveel van het goede is, adem een paar goed in en uit en visualiseer dat ook jouw gesprekspartner hetzelfde voelt.

4. Huiswerk als voorbereiding

Ben je echt heel zenuwachtig? Probeer jezelf goed voor te bereiden op het gesprek door alvast notities te maken. Wat wilt jij van anderen leren? Waar wil jij over praten en waar praat jij over als het over jezelf gaat? Het kan ook nuttig zijn om te weten wat je moet doen wanneer bepaalde situaties voorkomen: Hoe reageer ik als iemand negatief is? Hoe beeindig ik het gesprek als mijn gesprekspartner onaangenaam is? Door hier over na te denken, weet je hoe jij dit zonder enige twijfel kan toepassen in het gesprek.

5. Waar hebben we het over?

Weet je niet hoe je een gesprek moet beginnen? Geen probleem! Onderwerpen zat. Jouw laatste vakantie, het weer, tv-programma’s van gisteren – over alles valt wat te zeggen en bijna speels ga je van het ene onderwerp naar het volgende onderwerp. Helemaal zelf, zonder na te denken. Dat is het mooie aan babbelen. Het is ideaal om elkaar te leren kennen.

6. Good cop of bad cop?

“Nu heb ik een lijst met vragen gemaakt en om nou te praten over het weer? Dat vind ik stom.” Niet geheel onterecht maar hoe leer je een persoon het beste kennen? Onderwerp je hem/haar aan een verhoor? Een enquete uitvoeren? Waarschijnlijk niet. Zelfs als jullie praten over het boodschappenlijstje, leren jullie elkaar kennen. Sympathie komt aan de telefoon natuurlijk sterk over door de stem. Laat het gesprek gewoon lopen en luister goed. Besteed aandacht aan de stem van jouw tegenhanger en volg jouw intuitie.

7. In actie komen

Jullie hebben een goed gesprek gehad en nu is het tijd om aan de slag te gaan! Als jij jouw online date beter wilt leren kennen, kan je een afspraak maken. De makkelijkste manier is natuurlijk als de ander jou uitvraagt. Anders kun je het stiekem verweven in het gesprek (‘Je houdt van ijsberen. Laten we dan volgende week naar de dierentuin gaan.’). Of gewoon vragen wanneer het gesprek langzaam eindigt. Het meest belangrijke is: Wees niet bang! De ander zal blij zijn dat je het hebt gevraagd.

8. Geef niet teveel bloot!

Hoe leuk en goed jij het kunt hebben met jouw PARSHIP contact, wees wel voorzichtig. Je kunt een aantal voorzorgsmaatregelen nemen bij het eerste telefoontje. Je kan bijvoorbeeld jouw nummer op onbekend zetten zodat de ander jouw nummer niet kan zien. Teveel details over jezelf onthullen is ook niet handig. Houd rekeninginformatie, pincodes en woonadres altijd voor jezelf.

Een gedachte over “8 tips voor het eerste telefoongesprek

 1. Roos

  Hallo,
  Ik zit namelijk met de volgende situatie en heb daarbij een vraag:
  Na een paar keer mail-contact heeft hij mij gebeld en hadden we een leuk gesprek. Aan het einde van het gesprek heeft hij gevraagd of we in het nieuwe jaar (2015) af zullen spreken indien ik het leuk zou vinden. Ik antwoordde dat ik het leuk vond.
  Is het verstandig dat ik hem nu al een whatsapp berichtje stuur om te vragen hoe het met hem is en dat ik ons telefoongesprek leuk vond of moet ik afwachten totdat hij zelf contact opneemt? Inmiddels is het nu 2 dagen geleden dat we belden . Hij is iemand die ook voorzichtig is en de kat uit de boom kijkt zoals ik en is langzaam met beantwoorden van mails.

  Alvast bedankt .

  Groetjes

  Roos

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *