Blog

7 tips tegen liefdesverdriet

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet. Bijna iedereen heeft dit weleens gevoeld en meegemaakt. Dat je denkt dat jij echt niet meer kan zonder diegene en dan toch los moet laten. En dat is nog het moeilijkste: loslaten.

Op dit moment denk je echt niet aan daten met iemand anders en ben je gewoon op. Om weer opnieuw te kunnen beginnen moet eerst alles uit jouw systeem, want het is nooit goed om een oude relatie in een nieuwe relatie te brengen. Dus hier een aantal tips om jou te helpen bij liefdesverdriet.

1. Ga los

Huil. Huil alles eruit tot je niet meer kan ademen en op de grond moet gaan liggen om jezelf nog te kunnen ondersteunen. Krop het niet op en schreeuw het desnoods uit want ja, dit doet ontzettend veel pijn. Het kan zijn dat jij iets beter verwerkt door in stilte te lijden maar soms is het niet slecht om gewoon even los te gaan. De eerste paar dagen blijven de tranen toch niet binnen dus laat het maar eruit komen. Dit geldt ook voor de mannen! Het is bekend dat zij niet zo emotioneel zijn aangelegd als vrouwen maar af en toe een traantje wegpinken is niet slecht.

2. Praten met vrienden of familie

Want hier zijn vrienden voor. Praat zoveel mogelijk met vrienden of familie. Doet het pijn? Wat is er gebeurd? Is er echt geen kans meer om bij elkaar te komen? Ja, je vrienden worden jou zat na een tijdje maar als echte vriend ga je door met het luisteren naar eindeloze verhalen. Als persoon heb jij een belangrijk iemand in jouw leven verloren dus heb jij iemand nodig om jou voor even te ondersteunen.

3. Leuke dingen doen

Na al dat redeneren wat er is gebeurd waardoor je relatie is stukgelopen, is het tijd om leuke dingen te doen. Maak je hoofd leeg en vermaak jezelf. Je kan dit alleen doen maar natuurlijk ook je lieve vrienden meenemen als bedankje dat zij naar jouw eindeloze verhalen hebben geluisterd! Uitgaan, pretpark, picknicken, wandelen, weekendje weg. Het kan allemaal. De enige die telt ben jij en wat jou gelukkig maakt, is datgene wat dan moet gebeuren.

4. Bakken ijs, bier en hardlopen

Er zijn veel mensen die extra veel eten of drinken bij liefdesverdriet, maar ook mensen die zichzelf uithongeren. Dat is helemaal prima maar ga niet te ver! Om eventueel een balans te vinden kun je lekkere dingen eten en daarnaast ook sporten. Tevens is sporten een goede manier om je hoofd even helemaal leeg te maken en voor jezelf te zorgen.

5. Dit wou ik altijd al doen

Doe iets wat je niet hebt kunnen doen omdat je in een relatie zat of nooit tijd voor hebt gehad. Begin eindelijk met yoga, borduren, een nieuwe opleiding of nieuw bedrijfje. Verandering is goed! Desnoods koop je dat ene mooie jurkje of 5-delig pak wat toch iets te duur was. Het is niet slecht om jezelf soms te verwennen.

6. Ga weg!

Alles van hem/haar gaat weg. Onderbroeken, sokken, broeken, shirts, shampoo, tandenborstel, werkelijk alles pak je in en geef je terug aan hem (of haar). Vraag natuurlijk ook jouw eigen spullen terug. Maak desnoods duidelijke afspraken als jullie allebei weer in staat zijn om rustig met elkaar te communiceren. Een stuk gelopen relatie is moeilijk als jullie dezelfde vriendengroep hebben dus wees volwassen en maar daar geen ruzie over. Mensen zijn niet te claimen, ook vrienden niet.

7. Het is voorbij!

Op een gegeven moment ben je klaar met rouwen. Je voelt je goed en kan aan jouw ex denken zonder in tranen uit te barsten. Je ziet de relatie met jouw ex als een goede herinnering en misschien heb je ervan geleerd. Nu hoef je je nog niet te storten in een nieuwe relatie. Zorg goed voor jezelf en luister naar jouw lichaam en hart. Wat heb jij nodig en wat maakt jou nu blij?

Mocht jij klaar zijn voor een nieuwe start, dan wil PARSHIP jou hier graag bij helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *