Blog

5 slechte gewoontes tijdens het daten

iStock_000004769326XSmallDaten is altijd spannend. De persoon waar je al een tijdje mee gemaild en getelefoneerd hebt ontmoet je nu dan ook in het echt. Het is nieuw, maar toch ook een beetje vertrouwd, dit maakt daten zo leuk. Wanneer een leuke date toch niet tot een tweede date leidt is dit jammer en wordt je misschien onnodig onzeker. Misschien zijn er een aantal slechte gewoontes die je hebt tijdens het daten, zonder dat jij je daar van bewust bent:

1. Je bent onvoorspelbaar
Je bent onduidelijk in je communicatie naar hem of haar toe. Waarschijnlijk doe je dit onbewust, maar wanneer je vaak de plannen wijzigt of te laat komt kan dit overkomen alsof je geen interesse hebt. Dit kan een reden zijn dat jouw date sneller afhaakt.

2. Je houdt de gespreksstof oppervlakkig
Alleen vragen naar hoe zijn of haar dag was is soms niet genoeg. Vraag door en toon emoties aan elkaar, zo leer je elkaar beter kennen en zo komt er meer diepgang in jullie gesprekken.

3. Je wacht tot de ander het initiatief neemt.
Het is belangrijk dat het initiatief van beide kanten komt. Misschien neem je het initiatief niet uit zelfbescherming om geen blauwtje te lopen, maar op deze manier wijs jij zelf die leuke date af doordat het lijkt alsof je niet geintresseerd bent en dat wil je ook niet toch?

4. Je bent een serial dater.
Natuurlijk is het niet verboden om na een geslaagde date niet meer met andere te daten. Maar wanneer jij je op meerdere dates tegelijk focust zou het zomaar kunnen dat je de kans op een goede relatie voorbij laat glippen. Er is niets verkeerds aan daten met meerdere personen tegelijk, als je niet klaar bent om een relatie aan te gaan. Het is waarschijnlijk een slimme beslissing om ervaring op te doen met verschillende mensen, totdat je de ware ontmoet. Maar wees er eerlijk over naar je date toe. Niet iedereen zal er genoegen mee nemen, maar degene die dat wel doen zullen je ten minste nooit op een leugen betrappen, ze weten immers waar ze aan beginnen

5. Je hebt een negatieve levenshouding
Waarschijnlijk neem je deze houding onbewust aan, maar door altijd eerst het negatieve te benoemen, wordt je een stuk onaantrekkelijker dan wanneer je positief in het leven staat en dingen op een positieve manier benoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *