Blog

10 dingen die elke single herkent

daten als single ouderHet is al weer een tijdje terug dat je zo’n relatiedinges had. Je weet wel, waarbij er een man is die jou helemaal Beyoncé vindt, waarbij je na een volle dag samen optrekken nog niet verveeld bent en met wie je consistent goede seks hebt. Oké, als we het zo zeggen, dan klinkt dat best fijn. Maar je hebt ook veel geleerd over jezelf door het single-zijn. Wat je wilt en wat je echt níet wilt, ook van je toekomstige hubby. In de periode dat je al single bent heb je jezelf ongetwijfeld een aantal single-girl behaviours aangeleerd, en ben je in situaties terechtgekomen die voor iedere vrijgezel opgaan. Hier de top tien herkenbare situaties.

#1. ALTIJD MAAR RESTJES ETEN

Koken voor één is praktisch onmogelijk. Iedere keer probeer je het weer klein te houden, maar de momenten dat je toch met een volle grote pan eindigt zijn eerder regel dan uitzondering. Dus pak je maar weer die handige Tupperware bakjes die je van je moeder hebt gekregen, en bewaar je de restjes. Om ze een week later plots terug te vinden in je koelkast – ready voor de prullenbak. 

#2. JE ZORGEN MAKEN DAT JE ALLEEN EINDIGT
Tuurlijk vertel je aan ooms en tantes en iedereen die het maar horen wil, dat het fantastisch is om single te zijn. ‘Nee, héérlijk hoor, die vrijheid!’. Maar op het moment dat je vriendin niet kan afspreken omdat ze naar haar schoonouders moet, en jij alleen op de bank achterblijft denk je stiekem toch dat wat liefdevol gezelschap wel erg welkom zou zijn.
 
 
#3. ZO. VEEL. EERSTE. DATES.
Tuurlijk sta je open voor dates, graag zelfs! Wie ben jij om nee te zeggen tegen je mogelijk toekomstige prins op het witte paard? Met jouw first date skills ben je tenslotte op alles voorbereid mocht het toch tegenvallen; één berichtje naar een vriendin en je bent verzekerd van een dringend belletje waardoor je toch echt de avond moet inkorten. Ennnn…  on to the next one.
 
 
#4. SELECTIEF JE SCHEERMOMENTEN SELECTEREN
Sowieso iedere vrijdag of op de dag voordat je uitgaat werk je je bikinilijn bij en scheer je jouw benen – want je weet maar nooit.
 
 
#5. ALTIJD DEZELFDE ‘ADVIEZEN’ AANHOREN
Ze zijn goedbedoeld hoor, maar dingen als ‘Je bent zo leuk, waarom heb je geen vriend?’ en ‘Misschien ben je te veeleisend’ of ‘Je moet jezelf meer laten zien’ weten we nu wel. Jij vindt die man van je dromen wel op jóuw manier.
 
 
#6. JE LIGT DIAGONAAL IN BED
Armen wijd, benen uit elkaar: heaven. Jouw bed is natuurlijk het allerbeste. En helemaal alleen van jou. Alhoewel. Zo nu en dan verlang je toch stiekem, hoe corny ook, naar lepeltje-lepeltje.

 

#7. RIGHT VERSUS WRONG
Mr. Right heb je dan misschien nog niet gevonden, Mr. Wrong zie je overal. Waarom is het toch altijd dat de persoon die jij niet wilt, jou wél ziet zitten, en andersom. Zucht. Ooit…

#8. JE BENT INMIDDELS EXPERT IN MANNENTAAL
Jij had zo een gastrolletje in He’s Just Not That Into You kunnen hebben. ‘Vertelt hij iets over zijn moeder? Hebbes!’ ‘O, heeft ’ie al een dag niets laten horen? Vergeet hem maar.’ Jij voorziet al je vriendinnen van goed onderbouwde adviezen. ‘Expert in het begeleiden van de eerste weken sms’en met een nieuwe crush’ zou niet misstaan op jouw cv.

#9. MASTER IN SCANNEN
Je komt aan op een feestje. (Of de sportschool) Eerst een drankje? Nee, ben je gek! Eerst even kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. En die leuke personal trainer? Even snel spieken op je telefoon of er ‘vrijgezel’ op zijn Facebookprofiel staat…

#10. JE RITUELEN THUIS ZIJN NIET VOOR ANDERMANS OGEN
Zondag geniet je standaard van een moddermasker, heb je je lelijkste, versleten – inclusief gaten – joggingsbroek aan en zitten je haren ongekamd in modelletje ananas. Kortom: niet hoe je graag zou willen dat je verse liefde je ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *